STA/Uredništvo | 29. 8. 2024, 09:31

Tina Gaber odpotovala v Pariz, kjer jo je s poljubom pričakal znani Francoz: "Končno ti je uspelo priti!" (FOTO in VIDEO)

Profimedia

Potem ko je Tina Gaber morala zaradi osebnih razlogov julija izpustiti uradno odprtje OI v Parizu, ji je tokrat le uspelo obiskati pariško prestolnico. Njenega prihoda se je še posebej razveselil francoski predsednik.

Slovesnost ob odprtju na paraolimpijskih igrah v Parizu si je na povabilo francoskega predsednika Emmanuel Macron ogledal tudi slovenski premier Robert Golob, ki pa ga je tokrat spremljala njegova partnerica Tina Gaber.

Predsedniški par se je pred svečano slovesnostjo udeležil sprejema v Elizejski palači, ki služi kot uradna rezidenca predsednika francoske republike. Emmanuel Macron in njegova soproga Brigitte Macron sta gostila voditelje držav, vlad in mednarodnih organizacij.

Profimedia

Tina Gaber je za to priložnost izbrala dolgo obleko s kratkimi rokavi, videz je dopolnila s pisemsko torbico, ki se je barvno ujemala z njenimi elegantnimi čevlji s petko. Lase je imela tokrat spuščene. Medtem pa je njen partner, predsednik vlade Golob, nosil temno modro moško obleko in belo srajco s kravato ter temno rjave čevlje.

YouTube/timesofindia

Med sprehodom po rdeči preprogi sta se Tina in Robert zaustavila pri Emmanuelu in Brigitte Macron, ki sta jima pripravila toplo dobrodošlico. Kamere so celo ujele, kako je Emmanuel v pozdrav poljubil Tinino roko in ji dejal: "Končno ti je uspelo priti." Po uradnem fotografiranju je, kot kaže, Golob izrekel še nekaj zabavnega, saj se na posnetku sliši glasen Macronov smeh.

Utrinke s sprejema na rdeči preprogi si poglejte na spodnjem posnetku, kjer boste pri 2 urah, 23 minutah in 50 sekundah ujeli prihod Roberta Goloba in Tine Gaber:

Redna seja vlade, ki je običajno ob četrtkih, se je zato včeraj začela že zgodaj zjutraj, saj sta predsednik vlade in Tina Golob morala pravočasno iti na pot za Pariz.

Kulturni program slovesnosti ob odprtju paraolimpijskih iger se je začel s svojevrstno priredbo pesmi Non, je ne regrette rien slovite francoske šansonjerke Edith Piaf. Prizorišče so preletela tudi vojaška letala, ki so za sabo pustila sled v barvah francoske zastave.

Golob bo danes obiskal tudi paraolimpijsko vas, kjer se bo srečal s slovenskimi parašportnicami in parašportniki ter s predsednikom Zveze za šport invalidov Slovenije - Slovenskega paralimpijskega komiteja Damijanom Lazarjem in vodjo slovenske paraolimpijske delegacije Borom Štrumbljem. Predsednik vlade si bo nato ogledal še tekmo slovenske ženske reprezentance v odbojki sede, ki se bo ob 18. uri pomerila s Kanado.

Paraolimpijske igre bodo trajale do 8. septembra.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec