U. P. | 18. 9. 2024, 13:38

Ljubitelji dobre hrane obupani: znani kuhar zaprl svoje restavracije (razkril vzrok propada)

Facebook

Po 33 letih je svoja vrata zaprla priljubljena veriga restavracij znanega kuharja.

Le v nekaj mesecih sta se zaprli obe enoti verige restavracij Greens v lasti zvezdniškega kuharja Simona Rimmerja. Včeraj je načrtovano zaprtje napovedala še druga.

Greens je zaslovela kot ena prvih vegetarijanskih restavracij v Manchestru, ki se je odprla pred 33 leti, svojo pot pa zaključila januarja letos. Po komaj dveh letih od odprtja se zdaj zapira še druga. Vzroke za propad vidi lastnik Rimmer v pandemiji covid-19, ki je povzročila podražitve in dvig najemnine za 35 odstotkov.

Facebook

"Storili smo vse, kar je bilo v naši moči, da bi rešili restavracijo, vendar je zdaj jasno, da je situacija nerešljiva," je zapisalo vodstvo na družbenem omrežju. "Zahvaljujemo se vsem, tako ekipi kot tudi našim gostom, ki so bili del naše zgodbe." Dodali so še, da se bo restavracija zaprla takoj.

Greens je bila priljubljena točka za vegane in vegetarijance, ki so zaradi zaprtja v šoku, kar so jasno izrazili tudi v komentarjih pri objavi o odločitvi, ki jo je moralo sprejeti vodstvo. Odzvali so se z izrazi obžalovanja, marsikdo je Greens omenil kot najljubšo restavracijo, v njenem zaprtju pa vidijo konec nekega obdobja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simon Rimmer (@rimmersimon)

Številni med njimi so lokal obiskovali vse od otroštva. Restavracijo Greens sta Simon Rimmer in njegov poslovni partner igralec Simon Connelly odprla leta 1990, zdaj pa so upravni odbor in delničarji sprejeli odločitev o dokončnem zaprtju.