Uredništvo | 21. 9. 2024, 15:36

Nekdanji župan Prebilič povzročil preplah z objavo, pristal je v bolnišnici

Facebook/Vladimir Prebilič/posnetek zaslona

K fotografiji je naš evroposlanec dodal tudi rek: "Zdrav človek ima 1000 želja, bolan pa samo eno."

Nekdanji župan občine Kočevje ter zdajšnji evropski poslanec Vladimir Prebilič je povzročil preplah s svojo objavo na družbenih omrežjih, kjer je v izjavi pojasnil svojo odsotnost na zadnji seji Evropskega parlamenta.

O ukrajinski resoluciji ni glasoval

Prebilič se zaradi zdravstvenih težav ni mogel udeležiti seje in glasovanja o resoluciji o Ukrajini, kar je med javnostjo povzročilo napačne interpretacije o njegovem neglasovanju. Omenjena resoluciji, ki je bila sprejeta z 425 glasovi (131 evroposlancev je bilo proti, 98 pa jih ni glasovalo, op.a.), odpravlja vse omejitve za Ukrajino pri uporabi orožja za napade na cilje v Rusiji. Na povezavi si lahko ogledate, kako so glasovali ostali slovenski evroposlanci.

Prebiliču so glasovanje medtem povzročile zdravstvene težave, v svoji objavi na družbenem omrežju Facebook pa je zapisal naslednje: "Rad bi pojasnil svojo odsotnost na zadnji seji Evropskega parlamenta in odgovoril na nekatere napačne informacije in zlonamerna zavajanja, ki so se pojavila v javnosti. Seje – in glasovanj na seji – se nisem mogel udeležiti zaradi zdravstvenih težav. Po predhodni bolezni, ki je zaradi mojih delovnih obveznosti nisem popolnoma pozdravil, je prišlo do resnejšega zapleta, kar me je prisililo, da sem tokrat ostal doma."

"Svoje obveznosti opravljam z resnostjo"

Kot je dejal, prav iz tega razloga na seji ni glasoval pri nobeni zadevi, kar pa nekateri napačno interpretirajo kot vzdržanost pri glasovanjih. "Poudarjam, da svoje obveznosti vedno opravljam z vso resnostjo in odgovornostjo. Zavedam se svoje vloge in dolžnosti do vas ter si prizadevam za čim boljše zastopanje vaših interesov v Evropskem parlamentu," je dodal in zapis zaključil z rekom: "Zdrav človek ima 1000 želja, bolan pa samo eno."

Prebilič, ki je po 14 letih vodenja občine Kočevje odšel v Bruselj, pred tem pa je kandidiral tudi za predsednika države, je na koncu zapisa vsem zaželel predvsem zdravja.

Spodaj si lahko preberete intervju za Metropolitan.si v času, ko je stopil v predsedniški boj.

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja