26. 7. 2024, 12:12 | Promocijska objava

Trening terenske vožnje gorskih reševalcev

Zavarovalnica Triglav

V Zavarovalnici Triglav so dolgoletni partner Gorske reševalne zveze Slovenije, saj prepoznavajo plemenito poslanstvo, ki ga opravljajo. Njihovo delo je neprecenljivo, kajti pomagajo takrat, ko nam v gorah in hribih ne gre vse po načrtih. Pri tem gorski reševalci potrebujejo podporo in v Zavarovalnici Triglav jim priskočijo na pomoč glede na potrebe, ki jih izrazijo. S tem lahko doprinesejo kamenček v mozaik skupnih prizadevanj za večjo varnost v gorah. 

Trening varne terenske vožnje z Gorsko reševalno zvezo Slovenije

Letos so v Zavarovalnici Triglav v sklopu tradicionalne akcije Očistimo naše gore Gorski reševalni zvezi Slovenije omogočili treninge varne terenske vožnje. Treningov, ki so potekali na poligonu v Mozirju, so se udeležili gorski reševalci, ki izhajajo iz vseh 17 gorskih reševalnih društev. Naučili so se predvsem, kako terensko vozilo speljevati v klanec, voziti po blatu, vrteti volan, se pravilno pripeti in pripraviti avto za na teren. Treningi so za gorske reševalce izjemno pomembni, saj morajo vseskozi osveževati znanje terenske vožnje. Tukaj si oglejte reportažo.

Letos že 15. sezona akcije Očistimo naše gore

Z dolgoletno akcijo Očistimo naše gore si Zavarovalnica Triglav prizadeva za varnejši obisk gora in ohranjanje čistih planinskih poti. Ob tem spodbujajo odgovorno ravnanje vsakega posameznika, ki se odpravlja v gore, tako z vidika varnosti oz. dobre opremljenosti kot z vidika odgovornega odnosa do narave, saj tudi gore s tem ohranjajo čiste za prihodnje generacije.

Uspešnost akcije in odziv ljudi skozi leta jih je spodbudil, da so akcijo širili na različne aktivnosti. Pod njenim okriljem so sredi junija v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije že sedmič razglasili Naj planinsko pot.

Zavarovalnica Triglav

Za Naj planinsko pot 2024 so planinci izbrali Koželjevo pot ob Kamniški Bistrici, ki je bila v lanskih poplavah močno prizadeta. S podporo Zavarovalnice Triglav in pomočjo več kot 40 markacistov Planinskega društva (PD) Kamnik bo pot predvidoma obnovljena do sredine letošnjega avgusta. 

V letošnji izbor se je poleg zmagovalne uvrstilo še pet planinskih poti, ki so bile prav tako poškodovane v lanskoletnih ujmah. Ker smo se lani soočili z izjemnimi razmerami zaradi neurij in poplav, so se v Zavarovalnici Triglav odločili, da naredijo še eno izjemno potezo. Sredstva za obnovo so tokrat podarili tudi drugouvrščeni poti, tj. Pot od jame Topla do Male Pece na Koroškem, ki ji je zmaga ušla za las, zanjo pa skrbi Planinsko društvo Mežica, ki je pot že obnovilo.

Oddaja Volan, zajem zaslona