11. 3. 2022, 19:00

Znani glasbenik ostal brez vsega

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Ko se ti življenje v hipu obrne na glavo.

V začetku tedna je na Razkrižju zagorelo v stanovanjskem objektu. Požar je uničil hišo, nastalo pa je za okoli 30.000 evrov škode, poroča portal Prlekija-on.ne. Na Facebooku se je oglasil župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, ki je objavil, da je lastnik hiše član glasbene skupine Langa, Jože Kontrec. Ta se je skupaj s svojo partnerico pred slabim letom preselil na Razkrižje.

"Začasno sta stanovala v stanovanjskem bloku na Šafarskem. Kakšnega pol leta sta si v okviru svojih možnosti počasi urejala staro hišo, ki nosi zgodovinsko številko Razkrižje 1. Hišo sta urejala v starinskem stilu, ohranila vse tisto, kar se je ohraniti dalo, uredila fasado, saj so na njej bili še vidni ostanki poškodb strelnega orožja iz 2. svetovne vojne. Poleg zunanjosti in strehe sta uredila en večji prostor kot muzej za Jožetovo zbirko starih glasbenih instrumentov. Zamenjala sta lesena tla in strope, na okna namestila polkna, uredila spalnico, kopalnico in kuhinjo, uredila tudi priključek za elektriko in vodovod. Vse to sem z veseljem spremljal, saj je Jože prevzel vodenje tamburaške skupine, ki je pri njem v enem od prostorov imela nekaj vaj."

V nadaljevanju je župan še zapisal: "1. marca letos je hiša bila urejena tako daleč, da sta se vanjo s partnerico vselila in se veselila življenja na tem mirnem kotičku, na vznožju Razkriškega brega, pod domačijo Kunčič, od koder seže prekrasen razgled po celotno pomursko pokrajino. A v hipu sta ostala brez vsega, kar sta z muko vložila, predvsem pa veliko osebnega dela, tudi dela prijateljev in nekaterih domačinov. Kljub temu, da se je 6 okoliških gasilskih društev na moč trudilo, je škoda velika. Poleg zgradbe so zgoreli vsi razstavljeni instrumenti. Po prvih ocenah naj bi vzrok požara bila električna instalacija."

Za konec je pozval vse, da pomagajo po svojih močeh, saj sta lastnika ostala brez hiše in tudi brez vsega, kar je bilo v njej. Trenutno potekajo ocene o tem, ali se hišo sploh da sanirati. Ko bo to znano, župan obljublja, da bodo sprožili humanitarno akcijo in zbiranje prostovoljnih prispevkov. Za njiju so našli začasno bivališče – vinogradniško hišico, župan pa se je dobrim ljudem zahvalil za solidarnost in pomoč, ki jo sovaščani izkazujejo v tej nesreči.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec