Uredništvo | 24. 6. 2024, 14:32

Sendvič po okusu Jureta Godlerja, ki ga je prvič poskusil v Los Angelesu

Jure Godler pravi, da je človek, ki je zadovoljen s preprostimi, a najboljšimi stvarmi. Tak je tudi njegov najljubši sendvič, ki na videz res deluje malce 'podhranjeno'.  

V aktualnem Spar podkastu Po mojem okusu Boštjan Gorenc Pižama gosti pisatelja, skladatelja, voditelja, komika, imitatorja, podkasterja, kviz mojstraJureta Godlerja. Čeprav je vrhunski glasbenik, je od nekdaj sanjal o tem, da bo na televiziji, in ko je bil čas, se je zanjo tudi odločil. 

"Na tisti točki sem se vprašal, kaj mi več pomeni v življenju, in mi je več pomenila televizija," pravi Godler. Pozneje je začel pisati tudi knjige, voditi enega najbolj kultnih podkastov (Opazovalnice), poznamo ga kot voditelja oddaj Teden z Juretom Godlerjem in Milijonar. 

Je človek mnogoterih talentov in širnega znanja - kuhar pa ni, prizna voditelju, ko sta se ob koncu oddaje lotila priprave sendviča po okusu gosta. Ta izhaja iz Los Angelesa, kjer ga je Godler prvič pokusil:

Jure Godler je prepričan, da človek - če se giblje - lahko marsikaj poje.

Jure Godler je prepričan, da človek - če se giblje - lahko marsikaj poje.

Sami Rahim

"Sem človek, ki je zadovoljen s preprostimi zadevami. Samo z najboljšim. Prvič, ko sem bil v Los Angelesu, sem šel v trgovino s sendviči, kjer ti ga pred teboj sestavijo. Imenoval se je BLT, zdelo se mi je izrazito podhranjen sendvič. Šele ko sem ga sprobal, sem videl: 'less in more', dejansko. Od takrat mi je ta sendvič najljubši. "

Beli ali pirin kruh? Oba sta bila na pogrnjeni mizi, a Godler pravi, da v dotični sendvič po njegovem okusu bolje sovpada beli kruh, za katerega sicer pravijo, da ni najbolj zdrav. "Jaz pa pravim, dajmo se gibati. Dajmo se dovolj gibati, saj če se dovolj giblješ, lahko tudi marsikaj ješ," je prepričan Godler. 

Malo sestavin, a zelo okusen sendvič.

Malo sestavin, a zelo okusen sendvič.

Sami Rahim

Kako pripraviti sendvič Jureta Godlerja doma?

Sestavine:

Postopek priprave:

Vse omenjene sestavine v zapisanem vrstnem redu zložimo med dve rezini kruha. Ob tem Jure Godler s sestavinami ne pretirava, dva koščka slanine sta zanj dovolj. Nekateri se namesto majoneze odločijo za maslo, kat tudi deluje v tem sendviču, a vendarle je z majonezo malce bolj okusen. Voila in sendvič z malo sestavinami, ki se med seboj zelo lepo povežejo, je pripravljen. 

Vabljeni k poslušanju celotnega podkasta TUKAJ.