Uredništvo | 21. 10. 2024, 09:06

Kremast sendvič po okusu Luke Pangosa, ki preseneti z izbiro kruha

Luka Pangos, zmagovalec 10. sezone oddaje MasterChef Slovenija, ni običajen kuhar. Rad hodi po robu in stopi iz povprečja. Prav tak je tudi njegov najljubši sendvič. 

Boštjan Gorenc Pižama je v aktualnem Spar podkastu Po mojem okusu gostil zmagovalca 10. sezone kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija – Luko Pangosa. Gre za kuharskega navdušenca, ki rad hodi po robu in stopa iz povprečja.

Na kulinarično izražanje 'zgornjesavinjskega Primorca' sta močno vplivali babica in nona, vsaka s svojega konca Slovenije. Vcepili sta mu ljubezen do dobrih, domačih in lokalnih okusov. Temu pri kuhanju sledi tudi sam, svoj podpis pa doda z eksperimentiranjem, raziskovanjem in idejami, ki so včasih na robu mogočega.

Na kulinarično izražanje Luke Pangosa sta vplivali babica in nona.

Na kulinarično izražanje Luke Pangosa sta vplivali babica in nona.

Sami Rahim

S svojimi na trenutke norimi idejami je presenetil, včasih tudi šokiral sodnike v kuharskem tekmovanju, še bolj pa z njihovo realizacijo. Presenetil pa je tudi s sendvičem, ki sta ga ob koncu pogovora pripravila skupaj z gostiteljem.

"Italijanski croissant" je poimenoval sendvič, katerega osnova je rogljiček. "Rogljički bodo predstavljali kruh, to pa izvira iz tega, da je moja punca štiri leta študirala na Nizozemskem in tam ful radi jedo slane rogljičke ..." je utemeljil odločitev. Rogljiček se mu zdi tudi ravno pravšnje oblike za sendvič, ko pa je nadevan s pravimi stvarmi, je to enostavno nekaj čudovitega.

Kremast sendvič po okusu Luke Pangosa.

Kremast sendvič po okusu Luke Pangosa.

Sami Rahim

Kako pripraviti kremast sendvič Luke Pangosa doma?

Luka Pangos prisega na sestavine iz trgovine Spar:

Postopek priprave:

Rogljiček prerežemo, a ne povsem do konca. Najprej namažemo kremni sir, nato sledi pršut. "Sem slišal, da je trik za dober sendvič, da menda notri ujameš dovolj zraka. Po navadi vedno, ko daješ salamo notri, jo 'zgužvaš' na kupčke," ob tem svetuje Pangos.

Na pršut dodamo rezine brieja, sledi rukola in za kislino še granatno jabolko. "Da bo malo sladko in kislo, ker pršut potrebuje malo te kisline," pravi Pangos in doda, da je prav to tudi skrivnost številnih kuharjev, saj kislina kar kliče po naslednjem ugrizu. Z veseljem sta tudi tokratna gost in gostitelj Spar podkasta zagrizla v nadvse poseben sendvič, ki pa ni razočaral.

Vabljeni k poslušanju celotnega podkasta TUKAJ.