Ajda Rotar Urankar in David Urankar si kuhinje ne delita pogosto – ali kuha eden ali drugi. Tokrat pa sta skupaj zavihala rokave za njun najljubši sendvič, ki je z dodatkom jajca lahko tudi polnovreden obrok.
Boštjan Gorenc Pižama je v aktualnem Spar podkastu Po mojem okusu gostil zakonca Ajdo Rotar Urankar in Davida Urankarja. Med drugim ga je zanimalo, kako funkcionirata v zakonu, in David je takole hudomušno odgovoril: "V eni fazi zakona se mora moški odločiti, ali ima prav ali je pa srečen."
Oba rada dobro jesta in glede na to, da sta od mladih nog športnika, tudi zdravo. Kuhinje si ne delita pogosto - običajno kuha eden, drugi pa se medtem loti kakšnega drugega opravila. Ajda svojega moža pohvali, da zelo dobro kuha, ona pa je bolj ljubiteljica osnov.
"Pire krompir, špinača, jajce na oko, avokado ..." opiše svoje ljube jedi in sestavine. David jo dopolni: "Pa zelenjavne juhe, rezance, saj imaš kakšnih deset krožnikov." Par ima dva sinova, ob tem pa Boštjana Gorenca zanima, kakšne hitre prigrizke jima ponudita, ko sta lačna.
"V zadnjem letu sva začela sama delati granolo, in ta granola jima je zelo všeč," pravi David in razloži, da jo naredijo iz tistega, kar imajo doma - semen, oreščkov (zelo veliko oreščkov!), malo ovsenih ali ajdovih kosmičev. Vse skupaj prelijejo z žlico medu, cimetom in spečejo v pečici na peki papirju. "Ta mala to jesta kot piškote," pravi Ajda.
Ob koncu pogovora je bil - kot običajno - čas za pripravo malice. Na jedilniku je bil sendvič po okusu tokratnih gostov, ki sta - hočeš nočeš - tokrat morala skupaj zavihati rokave v kuhinji. Nastal je zelo fotogeničen, zdrav in okusen sendvič.
Kako pripraviti sendvič zakoncev Urankar doma?
Sestavine:
Postopek priprave:
Kruh razrežemo na rezine srednje debeline. Avokado samo delno pretlačimo, da se še vedno čuti struktura. Na majhne koščke narežemo paradižnik. Na kruh najprej naložimo avokado in z njim nič ne varčujemo. Sledijo paradižnik, garam masala, sol in na vrh listek ali dva bazilike. Ko želita David Urankar in Ajda Rotar Urankar polnovreden obrok, pa na vrh položita še poširano jajce. Pa dober tek.
Vabljeni k poslušanju celotnega podkasta TUKAJ.