Uredništvo | 25. 11. 2024, 09:00
Sendvič po okusu Maje Keuc, ki diši po Mediteranu
Maja Keuc je skoraj desetletje preživela na Nizozemskem in večinoma na Švedskem, a koprc in trdi kruh v tamkajšnji prehrani ji nista preveč prirasla k srcu.
Najnovejša gostja, ki jo je Boštjan Gorenc Pižama gostil v Spar podkastu Po mojem okusu, pevka Maja Keuc, se je v zadnjem obdobju vrnila v Slovenijo, in to polno aktivna. Letos je javnost navdušila z albumom Sončnice. Pravi, da je čustveno zelo vpletena v glasbo, da jo živi in diha in tudi zato se je odločila vrniti iz Švedske.
Tam je namreč spoznala tamkajšnjo glasbeno 'mašinerijo', vse dogajanje požirala z odprtimi očmi, a po nekaj letih si je znova zaželela svobode. "Malo sem pogrešala tisto, da lahko naredimo en komad, ne da nekdo pride zraven in zrecitira, kaj vse iščemo. Hotela sem se vrniti nazaj k temu surovemu načinu ustvarjanja," pravi.
Ob tem pa je pogovor o življenju na Švedskem nanesel tudi na hrano. Gostitelja je zanimalo, v kakšnem odnosu je s tamkajšnjo tipično hrano, kot sta koprc in trdi kruh. Ni mit, da Švedi uporabljajo veliko enega in drugega, Keuc pa pravi, da so v tem pogledu kar tradicionalisti. Tudi mesne kroglice so še kako pogosto na tamkajšnjih mizah.
Sama ni bila ravno navdušena nad tem, da koprc dodajo prav povsod, celo v sladice. Ko je zagrizla v prvi cimetov kolač z dodatkom koprca, si je rekla, da jih ima za nekaj časa dovolj.
Tudi sendvič po njenem okusu, ki sta ga s Pižamo ob koncu pogovora naredila, ni bil prav nič švedsko obarvan, niti nizozemsko, ampak je sodeč po sestavinah dišal precej bolj mediteransko.
Kako pripraviti sendvič Maje Keuc doma?
Sestavine:
Postopek priprave:
Ciabatto prerežemo na pol in na eno polovico namažemo pesto. Dodamo pršut in mocarelo, narezane suhe paradižnike, solato in baziliko. Sendvič poklopimo, prerežemo na pol in ... uživamo. Dober tek.
Vabljeni k poslušanju celotnega podkasta TUKAJ.