Uredništvo | 23. 9. 2024, 09:01

Preprost gurmanski sendvič po okusu Sare Isaković

Nekdanja vrhunska plavalka Sara Isaković je Boštjanu Gorencu Pižami zaupala, kaj je kot športnica deset let zapored jedla vsako jutro že ob 4.35 zjutraj. 

Tokratna gostja Boštjana Gorenca Pižame v Spar podkastu je bila plavalka, evropska prvakinja, trikratna udeleženka olimpijskih iger, olimpijska podprvakinja, performans psihologinja in trenerka čuječnosti Sara Isaković.

Plavati je začela že kot deklica in bila pri 12 letih odločena, da bo nastopila na naslednjih olimpijskih igrah. To ji je tudi uspelo, pred seboj je imela jasen cilj, a do tja je vodila težka in naporna pot. "Ker to je toliko mučenja, če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je to solz, trpljenja …" pove Sara Isaković.

Sara Isaković pravi, da ji je zjutraj pred treningi vedno najbolj teknila tunina.

Sara Isaković pravi, da ji je zjutraj pred treningi vedno najbolj teknila tunina.

Sami Rahim

Dolga leta je vsako jutro vstajala nekaj čez četrto uro zjutraj, da je trenirala že pred šolo. Ob tem je pogovor nanesel tudi na hrano in Boštjana Gorenca Pižamo je zanimalo, kaj zajtrkujejo vrhunski športniki tako zgodaj. "Jaz sem čisto vsako jutro ob 4:35 jedla tuno. Meni je bila zjutraj tuna tako všeč, in to je bilo kakšnih deset let," pravi Sara Isaković.

Doda še, da drži, da plavalci pojedo zelo veliko. Ob koncu pogovora nista delala sendviča s tuno, ampak prav poseben gurmanski brezmesni sendvič po okusu Sare Isaković. 

Gurmanski sendvič po okusu Sare Isaković.

Gurmanski sendvič po okusu Sare Isaković.

Sami Rahim

Kako pripraviti sendvič Sare Isaković doma?

Sestavine:

Postopek priprave:

Na kruh na tanko namažemo pesto, dodamo rezine avokada (ki ga lahko malo 'speštamo'), mocarelo, rezine paradižnika, baziliko in po vrhu balzamično glazuro. Po želji in odvisno od lakote sendvič pokrijemo s še eno plastjo kruha. Hitro in enostavno - sendvič, ki se ga bo morda kdo lotil celo z nožem in vilicami, je pripravljen. Kot pravi Sara Isaković - ni pomembno, kako 'lep' je, pomembno je, da je okusen.

Vabljeni k poslušanju celotnega podkasta TUKAJ.