Uredništvo | 9. 11. 2023, 11:41

Kulinarični namaz, ob katerem si boste obliznili prste: navdih za mojstrovino je mladi chef našel v divji ptici (FOTO)

Žiga Intihar

Tudi letos je Argeta Exclusive pripravila gurmansko izkušnjo, ki bo ponovno navdušila vse ljubitelje visoke kulinarike. 

V 13. sezoni je v glavno vlogo stopil vrhunski Filip Matjaž, najmlajši z Michelinovo zvezdico nagrajeni slovenski chef, ki s svojimi kreacijami navdušuje in preseneča v restavraciji COB na slovenski obali. Nov okus Argeta Exclusive à la Filip Matjaž je premiero doživel na dogodku v Filipovi restavraciji, kjer so gostje spoznali okuse iz osrčja slovenske Istre v dramatični zgodbi, ki je segla zunaj okvirjev in presenetila vse njihove čute. 

Argeta Exclusive že vrsto let navdušuje z edinstvenimi kombinacijami okusov in podpisi priznanih chefov, s katerimi lahko nepozabno izkušnjo vrhunske kulinarike doživite kar doma. Prestižni liniji izjemnih namazov je letošnjo sezono svoj pečat dodal mladi chef Filip Matjaž, izzivalec čutil, ki bo s svojo specialiteto zagotovo očaral tudi prekaljene gurmane.

Filip Matjaž, najmlajši z Michelinovo zvezdico nagrajeni slovenski chef

Filip Matjaž, najmlajši z Michelinovo zvezdico nagrajeni slovenski chef

Žiga Intihar

V Istrskem vrtincu fazana in artičoke 

"Z vsako jedjo, ki jo postavim na mizo, želim presenetiti gosta, njegova čutila in dojemanje celote," je o ustvarjanju novega okusa za Argeto Exclusive povedal mladi mojster kulinarike, chef Filip Matjaž, ki živi za to, da pripoveduje zgodbe in z okusi izziva čutila. Navdih za mojstrovino je našel v divji ptici, fazanu, ki ga navdušuje že od malih nog, njen presenetljivo kompleksen okus pa je pospremil z lokalno istrsko sestavino, kraljico domačega vrta, nežno artičoko. Za Argeto Exclusive je želel pripraviti nekaj drugačnega, nov okus pa začinil z ravno pravšnjo mero nepričakovane kreativnosti. Vsak ugriz vas bo popeljal skozi zgodbo slovenske Istre, ki vsakodnevno navdihuje najmlajšega z Michelinovo zvezdico nagrajenega slovenskega chefa.

Žiga Intihar

Celovečerna kulinarična izkušnja

Na kulinaričnem popotovanju v restavraciji COB s prečudovitim pogledom na slovensko Istro so gostje lahko izkusili težko pričakovano uspešnico letošnje jeseni. Večer, ki mu ni manjkalo nepričakovanih preobratov in kuhanja izven okvirjev, se je zaključil z ekskluzivno premiero novega okusa in filma, ki je gledalce popeljal v svet mladega chefa.

Enzo Smrekar, podpredsednik Skupine Atlantic Grupa za Delikatesne namaze, Donat in internacionalizacijo ter idejni oče Argete Exclusive, je ob tej priložnosti poudaril, da je namen Argete Exclusive približevanje vrhunske kulinarike vsem, ki cenijo kakovost in dobre okuse.

Enzo Smrekar in Filip Matjaž

Enzo Smrekar in Filip Matjaž

Žiga Intihar

"Ne malo za malo ljudi, temveč veliko za veliko ljudi. Znova smo dokazali, da je Argeta Exclusive sodobna znamka, ki z demokratizacijo vrhunske kulinarike že vrsto let plete bogato kulinarično zgodbo. Chefe, s katerimi sodelujemo, izbiramo zaradi njihovega odnosa do gostov, hrane, sestavin in lokalnega okolja, ne zaradi njihovih nagrad. Michelinove zvezdice, ki so jih prejeli že skoraj vsi chefi, s katerimi smo v preteklosti soustvarjali linijo Argeta Exclusive, pa so le dodatna potrditev, da znamo dobro izbrati." Dodal je, da se prihodnost blagovne znamke dogaja že danes, saj "proces razvijanja in izpopolnjevanja novega okusa traja toliko časa, da smo že v dogovarjanju z novim chefom, ki pa naj zaenkrat ostane skrivnost".

V svoji restavraciji Filip goste aktivno vključuje v vsako jed, saj želi skozi svojo kulinariko pripovedovati zgodbe in ohranjati tradicijo. Argeta Exclusive a la Filip Matjaž z okusom fazana in artičoke vas že čaka na trgovskih policah.

Žiga Intihar

Kulinarično popotovanje gurmanskega večera v fotografijah:

Žiga Intihar
Žiga Intihar
Žiga Intihar
Žiga Intihar
Žiga Intihar
Žiga Intihar
Žiga Intihar
Žiga Intihar
Žiga Intihar
Žiga Intihar

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk