N. V. | 22. 12. 2022, 07:27
Bi morali kavo SOLITI? Presenečeni boste, kaj na to temo pravijo znanstveniki
Ste že spili jutranjo kavo? Izkazalo se je, da ima pitje slane kave nekaj prednosti. Preberite, zakaj.
Vedno več ljudi pije slano kavo, saj pravijo, da zmanjša grenkobo. Ali to res drži?
V kavo dodati sol?
Čeprav se zavedamo, da se ne sliši ravno okusno, da bi sladkor v kavi nadomestili s soljo, so raziskave pokazale, da sol dejansko bolje nevtralizira grenkobo kot sladkor. Samo poskusite, presenečeni boste. Ne samo da sol zmanjša grenkobo, ampak tudi ublaži postan okus vode iz pipe.
Kava, ki ji dodate sladkor ali mleko, ni zdrava
Še ena prednost – nekatere vrste kave imajo tako visoko vsebnost kislosti, da jih marsikdo ne more uživati. Tudi v tem primeru lahko dodajanje soli pomaga.
Kako pripraviti slano kavo?
Po mnenju gastroenterologa Altona Brauna je popolna mera četrtina čajne žličke soli in dve žlici mlete kave na veliko skodelico vode.
Če vam je njegovo priporočilo glede količine kave seveda prevelik zalogaj, ga prilagodite svojemu okusu, priporočajo na srbskem portalu Najžena.rs.
Rezultat: Morda boste okusili rahlo slanost, a če imate raje slano noto kot grenko, je ta trik idealen za vas. Obenem pa vam ni treba skrbeti, da ne bi občutili kavnih zrn. Ne le, da sol ohrani okus, ampak tudi okrepi že obstoječ okus vaše najljubše pijače.