J. B. | 22. 4. 2023, 09:44

Boste sončno soboto izkoristili za piknik? Priznani kuharski mojster je razkril preprost trik za še okusnejšo hrano z žara

Profimedia/fotomontaža

Prav nobenega dvoma ni, da bo deželico na sončni strani Alp danes preplavil omamen vonj dobrot z žara. Če boste pekli tudi vi, je tukaj nasvet, ki bi vam lahko prišel še kako prav.

Končno! Slovenija se je prebudila v s soncem obsijano jutro, ki se bo kmalu prevesilo v naravnost čudovit, skorajda poletni dan. Temperature bodo sila visoke, marsikje bodo presegle 20 stopinj Celzija. In kaj početi na tako imeniten dan? V naravo, kaj pa drugega! Ali, če bi raje lenarili, na domači vrt.

Profimedia

V levo roko pa dobro ohlajena pijača. In v desno? Prijemalka za obračanje dobrot na žaru? Sliši se imenitno. Da bo soboto marsikdo izkoristil za piknik, ni dvoma. Pretekli vikendi so bili hladni in deževni, tokratna sobota bo popolno nasprotje temu.

V luči dejstva, da bodo danes po državi zagoreli številni žari, je še kako na mestu mali, a sila učinkoviti trik, zaradi kateri bodo vaši doma narejeni burgerji še neprimerno slajši.

Kot je razkril sodnik Masterchefa Graham Elliot, vam ni treba biti mojster žara, da pripravite odlične burgerje. Vse, kar potrebujete, so kocke ledu, ki jih med pečenjem položite na sredino mesa in jih s prsti potisnete v notranjost.

Zaradi nižje temperature bo meso ostalo bolj sočno, saj se ne bo izsušilo. Kljub ledeni kocki se bo vseeno dobro in predvsem lepo zapeklo. Poleg tega bodo kocke ledu pomagale mesu ohraniti pravo obliko. Graham prav tako svetuje, da mesni mešanici ne dodajate preveč dodatkov, kot sta čebula ali paprika, saj bi po njegovem mnenju moralo biti meso meso, dodatki pa naj se dodajo naknadno. Pa dober tek!

Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču