Se vam je že zgodilo, da ste si zaželeli svež, hrustljav in sočen burek, pa niste imeli časa ali volje skočiti do pekarne? Nič hudega! Z le tremi preprostimi sestavinami ga lahko pripravite kar doma – hitro, enostavno in brez zapletenih postopkov. Pripravite se na najboljši domači burek, ki bo navdušil vaše brbončice.
Marsikomu kdaj zapaše dober, hrustljav, sočen burek. Namesto da se odpravite v pekarno, ga naslednjič pripravite sami – in to samo v 40 minutah. Tukaj je recept za hrustljav in sočen burek, za pripravo pa so potrebne le tri sestavine.
Sestavine:
- 400 gramov mletega mesa,
- rdeča čebula,
- vlečeno testo.
Za premaz:
- olje,
- radenska oziroma kisla voda.
Priprava:
Čebulo in meso dušite 20 minut, nato ohladite. Testo, na katerega boste polagali meso, premažite z oljem, nato pa meso enakomerno položite na testo, zvijte in položite v pekač. Nadevajte toliko skorje, kolikor imate zmesi, in na koncu premažite z mešanico olja in radenske. Pecite približno 20 minut na 180 stopinj Celzija, piše Index Recepti.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem