N. V. | 11. 11. 2024, 08:00
Dušite čebulo, kot to počnejo chefi: hitreje bo pripravljena in veliko bolj okusna bo (Gordon Ramsay priporoča)
Če se vam zdi, da priprava čebule vedno traja celo večnost, medtem pa neprijetni vonj preplavi celotno kuhinjo in še malo čez, poskusite to skrivnostno sestavino, ki pospeši postopek, omili vonj in čebulo naredi še okusnejšo.
Praženje čebule je osnovna tehnika, ki se uporablja v številnih receptih, a profesionalni kuharji so razvili poseben trik, kako jo narediti še bolj okusno in sočno. Slavni kuhar Gordon Ramsay priporoča dodajanje sode bikarbone in sladkorja med dušenjem čebule, kar zagotavlja, da se čebula hitreje prepraži, hkrati pa postane bolj mehka in polna okusa, piše N1.
Poleg boljšega okusa ima dušena čebula s sodo bikarbono še eno prednost. Zaradi te tehnike postane bolj kremasta in gostejša, kar izboljša strukturo omak in enolončnic. Prav tako je na ta način lažje prebavljiva. Čebula, pripravljena po tem načinu, bo jedem dodala želeno gostoto in bogat okus.
Hiša ne bo smrdela
Ta metoda ne pospeši le priprave, temveč tudi preprečuje širjenje močnega vonja po čebuli po hiši. Vonj nastaja zaradi sproščanja žvepla, ki se med toplotno obdelavo čebule sprošča, soda bikarbona pa zmanjša to sproščanje in omili neprijeten vonj.
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču