Na TikToku je osupnila s svojo nenavadno tehniko.
Čebula je zdravo živilo in osnova številnih okusnih jedi, a njeno rezanje je včasih muka. Čebula lahko poleg tega, da nam privabi solze v oči, "leti" po vsej rezalni deski zaradi svoje zaobljene oblike in večplastne strukture, ki otežujeta stabilno držanje med rezanjem.
Osupnila tudi profesionalne kuharje
Profesionalni kuharji čebulo najprej vedno prerežejo na pol. Ta ženska pa čebuli odreže le vrh – ne korenine – in jo nato zareže naokrog, po dolžini. Šele takrat, ko naredi reze po dolžini čebule, jo odloži in začne sekljati po širini. Tako dobi enakomerno nasekljano čebulo, ne da bi se posamezni kosi razleteli po rezalni deski.
@lyndseymjames Diced onion hack! #hack #fyp ♬ original sound - Lyndseyj
Ravno ta preprosta, a izvirna metoda je navdušila tudi nekatere profesionalne kuharje, saj omogoča bolj enakomerno sekljanje in hkrati olajša celoten postopek. Poskusite jo tudi sami in preverite, ali boste tako čebulo nasekljali hitreje – in morda celo z manj solzami.