N. V. | 28. 9. 2024, 07:00

Čuftov ne kuhajte v vodi! S tem receptom pripravite najokusnejše (VIDEO)

YouTube/Domača kuhinja z Dannyjem/posnetek zaslona

Okusnejših še niste jedli.

Mesne kroglice oziroma čufti so priljubljena jed v skoraj vsakem gospodinjstvu. Čeprav ima vsaka gospodinja svoj preverjeni recept, vrhunski kuharji trdijo, da bodo čufti še bolj sočni in okusni, če jih najprej podušimo v pivski omaki in jih nato pečemo. Recept je zelo preprost, naredil jih lahko vsak. Ko jih enkrat poskusite, jih boste pripravljali ves čas.

Sestavine:

  • 600 gramov mletega mesa
  • dve čebuli
  • dve jajci
  • 30 gramov drobtin
  • poper, sol, timijan, kumina, mleta paprika, origano, peteršilj
  • štirje krompirji
  • 150 gramov parmezana
  • 100 gramov sira
  • žlica koruznega škroba
  • 250 mililitrov piva
  • 30 mililitrov oljčnega olja

Priprava:

Mleto meso začinimo s soljo, poprom, rdečo papriko, kumino, timijanom in peteršiljem. Dodamo manjšo čebulo, jajca in drobtine. Dobro premešamo, pokrijemo in postavimo v hladilnik za eno uro.

Krompir in drugo čebulo narežemo na večje kose, zložimo v pekač, dodamo 30 mililitrov oljčnega olja, koruzni škrob, parmezan, sol, poper, rdečo papriko in origano. Dobro premešamo.

Na to razporedimo čufte, ki jih oblikujemo iz mletega mesa, v sredino pa damo košček sira. Dodamo pivo, ponev pokrijemo s folijo.

Pečemo 40 minut v predhodno ogreti pečici na 220 stopinj Celzija. Ko odstranimo folijo, čufte premažemo z malo olivnega olja, v katerem smo raztopili pol žličke rdeče paprike. Jed pečemo 15 minut pri 200 stopinjah Celzija, piše Stvar ukusa.

Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču