N. V. | 28. 9. 2024, 07:00
Čuftov ne kuhajte v vodi! S tem receptom pripravite najokusnejše (VIDEO)
Okusnejših še niste jedli.
Mesne kroglice oziroma čufti so priljubljena jed v skoraj vsakem gospodinjstvu. Čeprav ima vsaka gospodinja svoj preverjeni recept, vrhunski kuharji trdijo, da bodo čufti še bolj sočni in okusni, če jih najprej podušimo v pivski omaki in jih nato pečemo. Recept je zelo preprost, naredil jih lahko vsak. Ko jih enkrat poskusite, jih boste pripravljali ves čas.
Sestavine:
- 600 gramov mletega mesa
- dve čebuli
- dve jajci
- 30 gramov drobtin
- poper, sol, timijan, kumina, mleta paprika, origano, peteršilj
- štirje krompirji
- 150 gramov parmezana
- 100 gramov sira
- žlica koruznega škroba
- 250 mililitrov piva
- 30 mililitrov oljčnega olja
Priprava:
Mleto meso začinimo s soljo, poprom, rdečo papriko, kumino, timijanom in peteršiljem. Dodamo manjšo čebulo, jajca in drobtine. Dobro premešamo, pokrijemo in postavimo v hladilnik za eno uro.
Krompir in drugo čebulo narežemo na večje kose, zložimo v pekač, dodamo 30 mililitrov oljčnega olja, koruzni škrob, parmezan, sol, poper, rdečo papriko in origano. Dobro premešamo.
Na to razporedimo čufte, ki jih oblikujemo iz mletega mesa, v sredino pa damo košček sira. Dodamo pivo, ponev pokrijemo s folijo.
Pečemo 40 minut v predhodno ogreti pečici na 220 stopinj Celzija. Ko odstranimo folijo, čufte premažemo z malo olivnega olja, v katerem smo raztopili pol žličke rdeče paprike. Jed pečemo 15 minut pri 200 stopinjah Celzija, piše Stvar ukusa.
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču