N. V. | 20. 5. 2024, 06:00

Energijska bomba: vsako jutro dodajte svoji kavi to in ​​ves dan boste polni energije

Profimedia

S temi dodatki bo vaša kava res postala energijska bomba za ves dan.

Kava je pijača, brez katere si številni ne predstavljajo začetka dneva. S temi dodatki pa bo vaša kava res postala energijska bomba za ves dan.

Dodatek za še več energije

Gre za mešanico kokosovega olja, kakava in naravnega sladkornega alkohola (eritritola), ki ga imenujejo zdrav nadomestek klasičnega sladkorja. Žličko te mešanice vsako jutro dodamo vroči kavi.

Recept:

Žličko te mešanice vsako jutro dodajte vroči kavi.

Žličko te mešanice vsako jutro dodajte vroči kavi.

Profimedia

Sestavine:

  • skodelica (2,5 decilitra) zmehčanega kokosovega olja,
  • skodelica (2,5 decilitra) kakava,
  • tri žličke eritritola.

Postopek:

Vse sestavine dobro premešamo, da je zmes gladka, nato pa jo damo v kozarec in postavimo v hladilnik, da se strdi. Kozarec nato hranite v omarici poleg kave in dodajte jutranji skodelici – v vsako skodelico po eno žličko. Mešajte, dokler se ne raztopi v kavi.

Ves dan boste polni energije.

Ves dan boste polni energije.

Profimedia

Še bolj zdrav napitek

Številne raziskave pogosto dokazujejo, da ima kava številne koristi za zdravje, s tem dodatkom pa bo vaša kava še bolj zdrava. Kakav je bogat z železom, bakrom, magnezijem, manganom, kalijem, fosforjem, cinkom in selenom. Poleg tega je kakav živilo, ki ima izjemno veliko antioksidantov, več kot večina drugih živil, poroča Krstarica.

Kokosovo olje vpliva na prebavo in presnovo kofeina in zmanjša neželeni učinek kave. Vsebuje določene nasičene maščobne kisline, ki se zlahka razgradijo in razmeroma hitro pretvorijo v energijo. Kombinacija kokosovega olja in kofeina zmanjša dramatične vzpone in padce energije v telesu ter zagotavlja dolgotrajnejšo in stabilnejšo energijo. Prav tako maščobne kisline, kot so tiste v kokosovem olju, zmanjšujejo apetit in občutek lakote, zato lahko prispevajo k izgubi odvečnih kilogramov. Po eni od raziskav naj bi ljudje, ki zjutraj zaužijejo te maščobne kisline, kosilo običajno pojedli pozneje kot tisti, ki nimajo takšne navade.

Novo na Metroplay: "Potopljena sem v globoko modrino" | Živa Ploj Peršuh