V Ljubljani nova poslastica, ki osvaja družbena omrežja, poglejte, kje jo dobite

18. 3. 2025, 08:00 | L. PA.
Deli
V Ljubljani nova poslastica, ki osvaja družbena omrežja, poglejte, kje jo dobite (foto: TikTok/balkantriptv)
TikTok/balkantriptv

Sestavine te priljubljene sladice so preproste, postopek priprave pa precej zapleten ...

Japonske oziroma souffle palačinke so zadnji kulinarični sladki trend, ki se širi po družbenih omrežjih. Kot je pri tovrstnih trendih že navada, so najprej obnorele TikTok, kjer so si številni uporabniki izmenjevali nasvete, kako te palačinke pripraviti doma, potem pa so začele po Evropi in v ZDA pojavljati tudi palačinkarnice, specializirane posebej za ta tip palačink.

Eno so na začetku leta denimo odprli v Srbiji, v Beogradu, v Sloveniji pa smo jih dobili relativno hitro: že leta 2021 so se za japonske palačinke specializirali v slaščičarni Angel Food, ki je bila do pred kratkim v Kopru. Do danes je ta slaščičarna edina lokacija, kjer je v Sloveniji mogoče dobiti japonske palačinke. 

Toda na veliko žalost Koprčanov in veselje Ljubljančanov ekskluzivna lokacija ni več na Obali. Slovite palačinke Angel Food so se na začetku marca namreč preselile v Ljubljano, v Župančičevo jamo. Najdete jih na naslovu Štihova ulica 11. Na družbenih omrežjih so zapisali, da za zdaj ostajajo samo v Ljubljani, upajo pa, da bodo čim prej ponovno tudi v Kopru.

Italijanska pokrajina priseljencem ponuja 100.000 evrov. A pod določenimi pogoji
@yummyavanture |oglas| Souffle palačinke v Ljubljani 🤤🥞 Restavracija s palačinkami iz slovenske obale, AngelFood, je odprla novo lokacijo v Ljubljani. 🤩 Zaenkrat imajo v ponudbi pestro izbiro sladkih japonskih palačink, kmalu pa vas bojo razvajali še s kar nekaj presenečenji. 😉 #yummyavanture #tiktokslovenia #slovenskitiktok #fypslovenija #tiktokslovenija #hrana #njami #kampadanes #restavracija #gremojest #ljubljana ♬ original sound - YummyAvanture

Morda vas zanima tudi:

Skrivnost fenomena

Sestavine japonskih palačink, ki so nastale na Havajih v 70. letih prejšnjega stoletja, popularne pa postale šele okoli leta 2010, ko so se prvič pojavile na Japonskem, so sicer takšne kot pri 'običajnih' palačinkah: jajca, mleko, moka, pecilni prašek in sladkor. Vendar pa je precej bolj zapleten postopek priprave.

Kot navajajo pri Angel Food, je treba za vsako palačinko posebej pripraviti svežo maso in jo peči veliko dlje kot navadno palačinko (nekje petnajst do dvajset minut). Ključno je, da so palačinke visoke najmanj 2,5 centimetra. Zaradi dolgotrajne priprave souffle palačink so številne znane restavracije celo omejile prodajo na šestdeset porcij na dan.

Podobno kot klasične ali ameriške palačinke pa jih lahko izbirate v različnih okusih oziroma različicah: pri Angel Food ponujajo različice ferrero, nutella, raffaello, cheesecake, oreo mascarpone, jagodni tiramisu, milka, bounty pa še in še. In cena? Za eno palačinko boste morali odšteti med 12 in 14 evrov.

Groza in obup! Tema, smeti, strah — kaj se dogaja z ljubljanskim podhodom? (Pešci se raje izognejo)

Novo na Metroplay: Pižama in certificirana nutricionistka Mojca Cepuš nas naučita brati deklaracije na prehranskih izdelkih | Več vem, bolje jem