V pečici pečen puran je sinonim za božično večerjo v številnih državah po vsem svetu. Vlada zmotno prepričanje, da v puranu radi uživajo predvsem oziroma zgolj v Veliki Britaniji, Združenih državah Amerike in Kanadi.
Puran je v središču pozornosti tudi v Braziliji, Franciji, na Novo Zelandiji, Čilu, Paragvaju, Peruju, Grčiji, Cipru in še bi lahko naštevali. V vsaki državi imajo seveda svoj pogled na to, kakšen božični puran je najboljši. V ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji purana radi polnijo s kruhovim nadevom in zraven postrežejo tudi razno razne omake. Slednje so postale priljubljene predvsem zato, ker lahko puran med pečenjem hitro postane (preveč) suh.
V ZDA zraven obožujejo brusnično omako, medtem ko purana v Grčiji praviloma polnijo z mletim mesom, pinjolami in kostanjem. V Čilu so najbolj priljubljeno polnilo jabolka, na Cipru pa drobno narezana piščančja drobovina, riž, mandlji in rozine. Če boste letos v pečico tudi vi postavili purana, ne pozabite ključni nasvet: za vsak kilogram ptica potrebuje pol ure toplotne obdelave.