Tudi če ste ljubitelj mesa, med božično večerjo brez zelenjave preprosto ne gre. In ko govorimo o tradicijah in navadah, v času božično-novoletnih praznikov marsikdo rad poseže tudi po brstičnem ohrovtu.
Slednji je brez dvoma zelenjava, ki ljudi deli na dva skrajna pola. Nekateri ga naravnost obožujejo, spet drugi na smrti sovražijo. Seveda pa je marsikaj odvisno od priprave. Razkuhan brstični ohrovt zagotovo ne tekne nikomur.
Toda obstajajo številni recepti, s katerimi se da te male, zelene krogle spremeniti v pravo kulinarično poslastico. Da o pozitivnih lastnostih brstičnega ohrovta niti ne govorimo. Z vsega 100 grami v telo vnesli 3,48 gramov beljakovin, 102 odstotka potrebnega dnevnega odmerka vitamina C in kar 169 odstotkov vitamina K. In glede na to, da med prazniki ne živimo ravno najbolj zdravo, morda res ni slabo, da se na vaši mizi najde tudi brstični ohrovt.