Marijana Podhraški | 28. 7. 2024, 08:00

Kanadčanka bi ves dan govorila samo o slovenski hrani (to dejansko počne, a zakaj?)

Profimedia/Instagram/Michelle Pušič Ryall/fotomontaža

Že od otroštva ima v sebi globoko ljubezen do slovenskih običajev in naše kulinarike.

Michelle Pušič Ryall je na kulinarični sceni znana kot obraz in gonilna sila bloga "Slovenian Kitchen" (Slovenska kuhinja, op.a.), na katerem deli recepte, kulinarične zgodbe in nasvete, kako pripraviti tradicionalne slovenske jedi. S svojimi objavami kulinarično dediščino Slovenije predstavlja in z njo navdušuje po vsem svetu.

Slovenske korenine

Je prava ambasadorka slovenske kulinarike, strast do nje pa je podedovala od svoje družine. Oba njena starša sta namreč v Kanado prišla iz Slovenije. "Oba starša sta se rodila v Sloveniji, mama je iz Prekmurja, oče pa iz Bele krajine. Oče je prišel v Kanado, ko je bil še otrok, mama pa je sama prišla kot dekle, z očetom sta se spoznala kmalu po njenem prihodu in to je bil začetek čudovite ljubezenske zgodbe," je na družbenih medijih zapisala o ozadju svojega zelo znanega in priljubljenega kulinaričnega bloga.

Iz moje kuhinje v vašo

Ped skoraj petimi leti je celo pustila redno službo in se povsem posvetila svoji strasti do slovenske kuhinje. "Uščipnite me — še vedno ne morem verjeti! Rada ustvarjam kulinarične vsebine in delim svoje najljubše družinske recepte - da bi lahko tudi vi okusili Slovenijo v svojem domu," je takrat vzhičeno obvestila sledilce na družbenih omrežjih. Njena odločitev je požela veliko podporo in jo še zdaj motivira, da nadaljuje s tem, kar najraje počne.

"Slovenska kuhinja me pripravi do tega, da v svoji kuhinji zaplešem polko,"  je le eden od njenih vsakodnevnih duhovitih zapisov, s katerimi pospremi svoje kuharske video prispevke, ki jih snema v domači kuhinji.

Njeni recepti vključujejo lokalne sestavine in tradicionalne kuharske tehnike, kar pomaga ohranjati slovensko kulinarično kulturo. Letos je Michelle spet obiskala Slovenijo, da bi še bolj poglobila svoje znanje in izkušnje z domačimi okusi ter jih delila s svojimi sledilci.

"Rojena sem bila v Torontu, od rojstva živim v Kanadi, v Hamiltonu. Moja starša sta bila rojena v Sloveniji in doma smo govorili samo slovensko. Ob sobotah sem osem let hodila v slovensko šolo, zato znam tudi malo "goučati" in "čitati" po slovensko," je o sebi povedala za spletno stran Odprta kuhinja.

Navdih za vse ljubitelje slovenske kuhinje

S svojo energijo in ljubeznijo do kuhanja slovenska Kanadčanka tudi tiste, ki smo doma v Sloveniji, navdihuje, da preizkušamo nove recepte in uživamo v bogastvu okusov, ki jih ponuja slovenska kuhinja. Če vas zanimajo tradicionalni slovenski recepti, zgodbe in kulinarični nasveti, je njen blog pravi naslov za vas. 

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković