V Kopru je vrata odprl KeBon kuharski laboratorij, prostor za gurmanske eskapade, kjer se ekipa zbliža z nožem v eni roki in kozarcem vina v drugi.
V osrčju slovenske Istre so se odprla vrata novega gastronomskega laboratorija KeBon. V njem se bodo v sodelovanju s priznanimi chefi, enologi in drugimi strokovnjaki odvijali kuharski tečaji in delavnice, ki povezujejo vrhunsko istrsko kulinariko in izbrana vina.
Pod okriljem Vinakoper
Koprska kulinarična izkušnja, druženje in priložnost za učenje od najboljših bo na lokacijo Vinakoper na Šmarski cesti privabilo ustvarjalce vseh generacij, radovedne raziskovalce, vešče ljubitelje hrane in pijače.
Gostje laboratorija bodo imeli priložnost kuhati ob boku velikih imen.
-
Chefu Maticu Ribiču in Tilnu Župevcu iz restavracije KOGO, nagrajeno z Michelinovim priznanjem.
-
Tomažu Kavčiču, enemu najboljših chefov v svetovnem merilu.
-
Enologa Boštjan Zidar in Rok Jamnik bosta razkrivala skrivnosti ustvarjanja vrhunskih vin.
-
Sommelierja Majda Debevc in Aleksander Bohinc pa bosta poskrbela za vinske zgodbe in pokušine iz linije Capris.
Zakaj KeBon?
"Ime KeBon izhaja iz istrskega izraza za navdušenje nad okusom – Kako dobro! – kar popolnoma ponazarja naš cilj: ustvarjati doživetja, ki bodo v ljudeh prebudila strast do okusov in navdušenje nad ustvarjalnostjo," je o vznemirljivi novosti povedal direktor Vinakoper, Borut Fakin.
Kuharski laboratorij KeBon je namenjen vsem generacijam, tako kuharskim mojstrom kot začetnikom. Pa tudi podjetjem, ki iščejo kakovostne teambuildinge ali unikatna praznovanja. Na voljo bodo tudi večnamenski prostori za pogostitve, sprejeme in zasebne dogodke.
Prvi termini kuharskih tečajev in delavnic so že objavljeni na spletni strani Vinakoper.