Ma.Po. | 14. 7. 2024, 08:00

Avstralski kulinarični popotnik okušal slovenske jedi, ena ga je sezula: "Nekaj najboljšega na svetu!"

YouTube/HeapsTasty/posnetek zaslona

Kulinarični bloger, znan kot Totes, je pred kratkim obiskal Ljubljano in se navdušil nad ponudbo hrane.

V svojem YouTube videu je raziskal najboljše kulinarične točke v slovenski prestolnici in jih delil s svojimi sledilci. Ob tem je zapisal, da je bila njegova izkušnja v Sloveniji in v njenem glavnem mestu zares prvovrstna. "Če česa v Ljubljani ne smete zamuditi, pa je to zagotovo Slovenska Hiša Figovec," je še navdušeno priporočil.

Jed, v katero se je zaljubil

Ljubljanska restavracija Slovenska hiša Figovec je znana po svoji ponudbi tradicionalnih slovenskih jedi, pripravljenih na sodoben način. Ponuja pristno kulinarično doživetje, kjer lahko gostje uživajo v različnih okusih iz različnih slovenskih regij. Totes jih je okušal kar nekaj, njihovi sirovi štruklji z divjim česnom pa so ga prestavili v drugo dimenzijo.

"Obvezno naročite njihove štruklje z divjim česnom, tako so slastni, nekaj norega, to je okus naravnost iz nebes," je navdušeno vzdihoval kulinarični bloger.

"Obvezno naročite njihove štruklje z divjim česnom, tako so slastni, nekaj norega, to je okus naravnost iz nebes," je navdušeno vzdihoval kulinarični bloger.

Youtube/posnetek zaslona

Njegovo zadovoljstvo ob okušanju slovenskih štrukljev, prelitih z omako iz divjega česna, je bilo za izkušenega kulinaričnega popotnika popolno. Kot je povedal, je bila to zanj najljubša slovenska jed in nekaj najboljšega, kar je jedel. To gurmansko odkritje pa bi priporočal vsakemu obiskovalcu Ljubljane in Slovenije.

Druge lokacije in jedi

V videu lahko vidimo, kako je Totes obiskal še slaščičarno Zvezda, kjer si je privoščil prekmursko gibanico. "Kakšna poslastica, kakšni okusi," je dejal o naši tradicionalni prekmurski sladici in jo opisal kot večplastno mojstrovino, ki vključuje orehe, jabolka, skuto in mak. "Zvezda je eden najboljših krajev, kjer lahko okusite avtentično različico te sladice," je dejal. Priporočil je tudi ljubljansko Klobasarno, ki je znana po svojih kranjskih klobasah in ričetu na "ulični način".

Youtube/posnetek zaslona

"Kranjska klobasa je ikonična slovenska jed, ki jo najbolje pripravijo v Klobasarni," je poročal Totes, poleg njihove klobase pa je užival še v njihovem ričetu. Obiskal je tudi vinski bar Šuklje, ki ponuja širok izbor slovenskih vin, ob pokušanju vin pa je poudaril bogastvo slovenske vinske kulture.

Kot vrsta hitrega prigrizka v slovenski prestolnici ga je navdušil znani burek Olimpija, kamor je zavil celo večkrat, a so komentatorji hitro razložili, da burek ni slovenska tradicionalna jed. Tudi glede našega jabolčnega zavitka ni ostal ravnodušen in ga je predstavil kot nekaj, kar je poceni in zelo okusno.

Youtube/posnetek zaslona

Zelo lepo je videti zadovoljen obraz, glas o slovenskih dobrotah pa bo tudi zaradi njegove pozitivne izkušnje pri nas dosegel še več ljudi.

Spodaj si lahko ogledate Totesovo celotno kulinarično potovanje pri nas!

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija