Pred nami je razglasitev prejemnikov nagrad priznanega gastronomskega vodnika Gault&Millau za leto 2025!
V svetu kulinarike le redko kateri dogodek pritegne toliko pozornosti kot letna podelitev nagrad Gault&Millau, ki velja za enega najprestižnejših gastronomskih vodnikov na svetu. Letos se bo ta izjemni dogodek odvijal 18. marca v Festivalni dvorani, ko bodo ponovno zasijali najboljši kuharski mojstri in restavracije Slovenije.
Neodvisno ocenjevanje
Na podlagi neodvisnega ocenjevanja restavracij po Sloveniji bodo razglasili najboljšo restavracijo leta ter podelili prestižni naziv najboljšemu chefu, ki je s svojim talentom in inovativnostjo zaznamoval kulinarično sceno. Poleg tega bodo podeljeni tudi nazivi za najboljšega chefa tradicije in chefa prihodnosti, najboljšega mladega kuharskega talenta, najboljšega sommelierja/ko, najboljši POP ter najboljšo slaščičarno.
Čeprav uradni seznam nominirancev za leto 2025 še ni bil objavljen, so pričakovanja visoka. Slovenska kulinarika je v zadnjih letih doživela izjemen razcvet, kar potrjujejo številna priznanja in naraščajoče število restavracij, ki se uvrščajo v vrhunske mednarodne vodnike.
Že sedmi vodnik
Gault & Millau je eden od najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije. Prepoznan je po svojih kuharskih kapah, ki jih podeljuje restavracijam po svetu. Samo tiste restavracije, ki izpolnjujejo stroge kriterije Gault & Millau, lahko pridobijo od ene do pet kuharskih kap in so uvrščene v vodnik. Hkrati pa bo izšel že 7 slovenski vodnik Gault&Millau Slovenija.
Z njim vabijo gurmane z vsega sveta, da obiščejo tudi restavracije, ki so zavezane trajnosti z znamko Slovenia Green ter restavracije, ki stavijo na lokalno, avtentično ponudbo, in se ponašajo z znakom Gostilna Slovenije.