D.H. | 8. 7. 2023, 09:45
Naj kečap hranimo v hladilniku ali ne? Znani proizvajalec zaključil veliko debato
Kje hranite kečap? Vprašanje, ki je za nekaj dni razdelilo spletno občinstvo, anketa pa je pokazala, da večina stavi na hladilnik. A dvomi so se pojavili, ko so ljudje začeli opozarjati, da restavracije kečapa nikoli ne hranijo v hladilniku, češ, da ohlajen kečap nima dobrega okusa. Potem pa je debato z enim tvitom zaključil kar znani proizvajalec kečapa Kraft Heinz.
Podjetje Kraft Heinz je pred dnevi odprlo Twitter anketo z vprašanjem, kje ljudje hranijo kečap. Objava je dosegla več kot 4 milijone uporabnikov Twitterja, sodelovalo pa je okoli 13.000 ljudi. Rezultat je pokazal, da 63.2 odstotka ljudi kečap hrani v hladilniku, medtem ko jih 36.8 odstotkov očitno raje pospravlja kečap na sobno temperaturo.
Where do you keep yours? It has to be… in the fridge!
— Heinz (@HeinzUK) June 28, 2023
Pri tem so nekateri uporabniki dodali, da tudi restavracije večinoma kečap hranijo kar na mizah, saj naj kečap ne bi bil ohlajen, ko ga želimo dodati jedem. Se pa mnogi niso strinjali, ker naj bi bilo povsem logično, da se odprta embalaža kečapa hrani v hladilniku.
Po opravljeni anketi so se potem oglasili kar iz podjetja Kraft Heinz in z enim čivkom zaprli debato. Napisali so le: "Samo za informacijo: Kečap se hrani v hladilniku."
Podobno vprašanje se je na spletu pojavilo že leta 2017, kjer so potem obrazložitev prav tako podali prav iz podjetja Kraft Heinz. Takrat so zapisali, da naravna kislost kečapa sicer omogoča, da izdelek ostane neoporečen tudi na sobni temperaturi, a da naj ga zavoljo ohranjanja popolne kakovosti raje shranjujemo v hladilniku.