L. PA. | 17. 5. 2024, 18:00

Ne boste uganili, kaj je tisto, kar natakarji pri gostih najbolj sovražijo

Profimedia

Še dodatne minus točke pa gost dobi, če ...

Kdorkoli je del svojega časa preživel v čevljih natakarja oziroma natakarice, ima zagotovo na zalogi kakšno bizarno zgodbo ali neverjetno anekdoto, ki ga bo spremljala do konca življenja.

Sitne stranke, nemogoča naročila, nerealne zahteve, neprijazni izbruhi ... delo z ljudmi in izpolnjevanje njihovih želja, včasih skorajda branje misli, pač ni najlažja stvar na svetu.

Toda ali bi uganili, kaj je tisto, kar gre natakaricam in natakarjem od vseh kapric in želja gostov najbolj na živce? Debata o tem je nedavno tekla na Hitradiu Center, kjer so posameznike, ki so nekoč delali ali pa delajo v strežbi, spraševali, katera poteza gostov jim gre daleč najbolj na živce.

Odgovori so bili presenetljivo enotni: praktično vsi, udeleženi v anketi, so izpostavili to, da se gost usede za nepospravljeno mizo. Še dodatne minus točke dobi, če sta v celem lokalu le ena ali dve nepospravljeni mizi, vendar izbere točno to.

Morda vas zanima tudi:

"Res se mi mudi ..."

Kaj pa druge reči, ki delavcem v strežbi stopijo na žulj? Če nekoliko pobrskamo po svetovnih forumih, kot je Reddit, na primer naletimo na to, da gost izjavi, da se mu zelo mudi, potem pa potrebuje celo večnost, da izbere jed z menija ali pa da poje svoj obrok.

"In če se ti zelo mudi, pač ne hodi jest ob tistih urah, ko veš, da bo v restavraciji gneča," je zapisal nek natakar.

Motijo jih tudi ljudje, ki vprašajo, kakšne vrste vina in piva imajo, čeprav je vse jasno zapisano na meniju, obiskovalci, ki se naglas derejo, da bi pridobili pozornost natakarjev, ljudje, ki naročijo res zapletene jedi in pijače, jih dobijo in ne pustijo napitnine, tisti, ki s številčno družbo pridejo malo pred zaprtjem, starši z otroki, ki svinjajo in mečejo hrano na tla in ljudje, ki ne naročijo vseh reči, ki jih želijo, hkrati, temveč v kratkem časovnem obdobju naročajo eno za drugo.

Novo na Metroplay: "Potopljena sem v globoko modrino" | Živa Ploj Peršuh