1. 6. 2023, 15:19 | Promocijska objava
Nikoli niste pomislili na pohan paradižnik, a od danes naprej bo pogosto na vašem jedilniku
Ste velik ljubitelj paradnižnika in hrepenite po inovativnih receptih? Pripravite se, kajti pohani paradižniki vas bodo popolnoma navdušili!
Polonca Rahmanovič - Pola se sprašuje, ali ste že jedli 'pohane' paradižnike?
"Včasih se z otroki šalim in ko me vprašajo, kaj bomo jedli, rečem, da pohano špinačo, pohane barvice, pohane rožice, pohane zrezke ... in enkrat rečem, da bomo jedli pohan paradižnik. Ava, ki je velika ljubiteljica paradižnika, mi je rekla: "O, moj bog! Mami, ja! To mora biti noro dobro. Še nikoli ga nisem jedla!" Ja, tako se danes izražajo. In sem ga naredila, drugega mi ni preostalo," opisuje Polonca, ki si ni mislila, da bo pohan paradižnik tako pogosto na njihovem jedilniku.
POHANI PARADIŽNIKI
Za lažjo predstavo si oglejte in sledite spodnjemu videoposnetku:
Sestavine:
- 4 paradižnike narezane na debelino 1 cm
- sol
- 1 jajce
- malo mleka
- malo stopljenega masla
- 2 žlici moke
- 5 žlic sezama
- sesekljana zelišča (timijan, bazilika … )
- drobtine
Postopek:
Paradižnik operemo in narežemo na rezine, ki naj bodo približno 1 cm debele. Rezine nato posolimo in zložimo na papirnato brisačo, da se malo osušijo.
Pečico segrejemo na 220 stopinj C.
Pripravimo si 3 posode. V prvo posodo damo moko in zelišča, v drugo damo razžvrkljano jajce in malo mleka ter malo stopljenega masla in dobro premešamo. V tretjo posodo damo drobtine, ki jih pomešamo s sezamom.
Rezine paradižnika najprej dobro povaljamo v moki, nato položimo v jajčno zmes in na koncu še v drobtine s sezamom. Rezine polagamo na pekač.
Pečemo približno 15 minut, da paradižniki dobijo zlato rumeno barvo. Po želji lahko po vrhu potrosite sir ali položite koščke moccarele, da se lepo stopi.
Polonca je prepričana, da so pohani paradižniki dobri tako topli kot tudi mrzli.
Dajte jim priložnost, hkrati pa poskrbite, da uporabite svež paradižnik LUŠT, ki je pridelan v Sloveniji.