Je to najbolj bogata in raznolika azijska kuhinja v Ljubljani?
Ljubitelji azijske hrane vedo, da je v Ljubljani že kar nekaj kotičkov, ki azijsko kulinariko povzdigujejo na višjo raven in omogočajo edinstveno kulinarično izkušnjo. Od priznanih Sushimame, Tokyo Piknika, Zanoodla, Ramen by Maru, Tlofta do bolj uličnih kotičkov, na primer Chuty's, Babu’s Asian Street Food ali Niam Niam, pa še bi lahko naštevali.
Toda vedno se razveselimo, ko v mesto pride kaj novega. In že nekaj mesecev se dober, kaj dober, odličen glas širi o novi azijski restavraciji Ginko Asia, ki se je pred slabim letom odprla na Tržaški cesti 18 v Ljubljani. Na Googlu ima za zdaj visoko oceno 4,7.
Morda vas zanima tudi:
- V Slovenijo se je vrnila priljubljena veriga hitre prehrane, poglejte, kje je prva poslovalnica
- Najbolj vroča kulinarična novost v Ljubljani, odkrijte jo na tržnici Šiška
Po besedah kulinaričnega bloga Gremo jest gre za najbolj bogato in raznoliko azijsko kuhinjo v Ljubljani, ki omogoča celo interaktivno gurmansko izkušnjo: po želji si lahko na najrazličnejše načine kombinirate kitajsko govedino, piščanca, zelenjavo ter omake, ki jih nadevate v domače zvitke iz pšenične moke.
@gremojest |oglas| 🍜 Nova azijska restavracija Ginko Asia v Ljubljani, kjer okusiš avtentičnost, okusnost in vrhunskost! ✨ #gremojest #tiktokslovenia ♬ original sound - Gremo Jest - Tina in Tomaž🍽
Poleg tega je njihova ponudba zares široka: pri njih najdete tako suši, ramen, pad thai, kari kot jedi iz voka, žlikrofe, kimči in še kaj. Slastne jedi lahko poplaknete z osvežilnimi mehurčkastimi čaji (popularni 'bubble tea'), matcha napitki, sakejem, eksotičnimi koktajli in preostalimi azijskimi pijačami.
View this post on Instagram
Restavracijo v celoti vodijo ženske, vse jedi pa so pripravljene iz skrbno izbranih, kakovostnih sestavin. Prisegajo na uporabo sveže zelenjave in sadja in kakovostnega mesa ter morskih proteinov, jedi pa obogatijo z azijskimi začimbami, domačimi omakami in dodatki.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija