L. PA. | 23. 11. 2024, 09:00
Kam na brunch v Ljubljani? Mestna kulinarična pokrajina bogatejša še za eno točko
Njihova veganska ponudba je pestra in široka: pri njih dobite kave z rastlinskim mlekom in različne veganske slaščice, pa klasične brunch ponudbe, kot so granola, sendviči z avokadom, palačinke, francoski opečenec ...
Plato pred stavbo na ljubljanskem naslovu Trg mladinskih delovnih brigad 1 že vrsto let nudi zatočišče različnim gostinskim obratom.
Pred leti je bila na tem mestu legendarna ljubljanska gostilna Lovec (takrat je platojsko dvorišče še nudilo senco dreves, a so jih pozneje posekali), sledila je brazilska restavracija Rodisio do Brasil, pred kakšnim letom pa je na platoju zaživel lokal z napolitanskimi picami Settimana, ki je bil na žalost zelo kratkega veka.
Od takrat je plato sameval, a k sreči ne dolgo. V stavbo se je namreč pred kakšnim mesecem naselila samopostrežna veganska restavracija Piccola Cafe.
View this post on Instagram
Piccola se je že uveljavila kot prepoznavna znamka na ljubljanski gostinski sceni: najprej so na Gornjem trgu odprli inovativno picerijo z romanskimi picami, ki je dobro obiskana, sledil pa je veganski kotiček za kavo in brunch Piccola Cafe na šišenski tržnici. Pri Piccola Cafe je picopekinja Anina, ki stoji za picerijo Piccola, združila moči s Španko Belen, ki je pred tem kuhala za različne veganske restavracije, ker je tudi sama veganka, pa jo je v Ljubljani motilo, da je veganskih kotičkov kljub napredku v zadnjih letih še vedno premalo.
A ker jim je prostor na tržnici postal premajhen, je napočil čas za naslednji korak. Na Trgu mladinskih delovnih brigad jih zdaj lahko obiščete med ponedeljkom in petkom od osme zjutraj do osme zvečer, za vikende pa od devete do tretje ure.
Jajčka iz tofuja in kurkume
Njihova veganska ponudba je pestra in široka: pri njih dobite kave z rastlinskim mlekom in različne veganske slaščice, omamne rogljičke, ki jim jih dobavlja slaščičarna Zebra, pa klasične brunch ponudbe, kot so granola, sendviči z avokadom, palačinke, francoski opečenec in umešana jajca.
Jajčka pripravijo iz tofuja, barvo pa, so pred časom povedali za portal Odprta kuhinja, dobijo iz kurkume, a pravijo, da imajo kljub temu okus po jajcih. V ne tako jutranjih urah pa vam z veseljem zmešajo tudi okusen koktajl.
Novembra se jim lahko pridružite na različnih delavnicah, ki so objavljene na njihovem profilu na družbenih omrežjih, decembra pa napovedujejo božična kosila in večerje po prednaročilu.
Novo na Metroplay: Karin Velikonja | Slovenka, ki je odprla prvi holistični studio v Evropi