Odprta kuhna se vrača: znan točen datum in lokacija

31. 1. 2025, 14:47 | Uredništvo
Deli

Sonce, dobra hrana in pijača, druženje s prijatelji, znanci in najdražjimi ter brezskrbno posedanje ob najljubših kulinaričnih dobrotah – vse to so sinonimi za Odprto kuhno, ki se vrača že 13. sezono.

Po dolgem zimskem premoru bodo petki v Ljubljani znova polni gurmanskih užitkov, odličnih okusov in pristnega mestnega vrveža. Zdaj je jasno, da se Odprta kuhna vrača na prvi pomladni dan, 21. marca 2025. Točen datum so razkrili danes na Instagramu in ob tem določili tudi lokacijo. Zaenkrat stojnice z bogato gurmansko ponudbo ostajajo na Pogačarjevem trgu. Bo pa verjetno letošnja sezona vseeno nekoliko drugačna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Odprta kuhna • Open Kitchen (@odprtakuhna)

Lani je namreč v javnost prišla novica, ki je presenetila številne ljubitelje ulične hrane – zaradi prenove ljubljanske tržnice se bo Odprta kuhna morala preseliti s Pogačarjevega trga na novo lokacijo. Direktor kulinaričnega projekta Lior Kochavy se bo tako moral v prihodnje soočiti z izzivom iskanja primernega nadomestnega prizorišča. V času prenove tržnice bodo prostor zasedle branjevke in branjevci. Kljub malim nevšečnostim organizatorji zagotavljajo, da bo vzdušje ostalo enako čarobno in ponudba bogata.

odprta kuhna pogačarjev trg
Žiga Živulović jr./Bobo

Odprta kuhna že več kot desetletje navdušuje s svojo edinstveno kombinacijo lokalnih in mednarodnih specialitet, ki jih pripravljajo kuharski mojstri. Ne glede na to, ali ste ljubitelj azijskih okusov, tradicionalne slovenske kulinarike ali sodobnih veganskih jedi, bo vsak našel nekaj zase.

odprta kuhna pogačarjev trg
Borut Živulović/BOBO

Zato si že zdaj v koledar označite 21. marec in se pripravite na novo sezono kulinaričnega popotovanja.

Šiška ali Manhattan? Ob Celovški cesti bo zrasla nova stolpnica priznanega arhitekturnega biroja, ki bo jemala dih (še višja bo od Spektre!)

Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija