22. 3. 2024, 11:42 | Vir: STA
Na Pogačarjevem trgu bo znova zadišalo po kulinaričnih dobrotah: prihaja Odprta kuhna
Potekala bo vsak petek med 10. in 21. uro.
Z današnjim dnem se vrača priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna. Organizatorji v 12. sezoni obljubljajo še več priložnosti za druženje, tudi na novih lokacijah, pestrih projektov in sodelovanj.
Kot so v napovedi dogodka zapisali v ekipi Odprte kuhne, bo kulinarične dobrote v Ljubljani danes pripravljalo nekaj več kot 50 obedovalnic in ponudnikov pijač, med njimi šest novincev. Ob odprtju se bodo tako prvič predstavili Piccola s puhastimi piegatami in tiramisujem, Fungalist z naborom inovativnih jedi z gobami, bistro Gaudi&Naan s pestro vegansko ponudbo, LOU Bistro s polnjenimi pita kruhki, Matsuri z japonskimi jedmi in bistro Vrt Lili Novy s soparjenimi štručkami.
V pomladnem delu sezone bo Odprta kuhna v Ljubljani v primeru suhega vremena odprta vsak petek med 10. in 21. uro, kulinarična karavana pa bo popestrila tudi nekaj sobot na trgih drugih krajev po Sloveniji. Vnovič se pripravljajo druženja v Novem mestu, Novi Gorici, Slovenj Gradcu in na Ptuju, ob tem pa še v Kranju in po večletnem premoru tudi na Obali, in sicer v Izoli, kjer bo kulinarična tržnica 13. aprila gostovala prvič.
Organizatorji dogodka so se ob tem zavezali k nadaljnjemu spodbujanju odgovornih druženj s čim manj negativnega vpliva na okolje. Skupaj z javnima podjetjema Ljubljanska parkirišča in tržnice ter Voka Snaga bodo poskrbeli za urejen prostor, ustrezno ločevanje odpadkov, hrana in pijača pa bosta še vedno na voljo le v povratni in biorazgradljivi embalaži in kozarcih, so napovedali.
Opozorili so še na pozitiven prispevek tržnice k razvoju kulinaričnega turizma. "Z uspešnim sodelovanjem s Turizmom Ljubljana in blagovno znamko Gourmet Ljubljana, ki že leta spremlja in popisuje kulinarični razcvet osrednjeslovenske regije, bo tudi v prihajajoči sezoni domačine in turiste seznanjala z okusi, ki jih ponujata Ljubljana in Slovenija," so zapisali.
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc