V novi sezoni lahko obiskovalci pričakujejo več kot 65 ponudnikov in več kot 280 jedi.
Odprta kuhna se vrača v center Ljubljane. Priljubljena kulinarična tržnica bo potekala že 13. sezono. Letos se bodo pridružili nekateri novi ponudniki hrane. Napovedujejo tudi festival azijske ulične kulinarike.
"Taverna Lyra bo s svojo pristno grško kuhinjo zastopala okuse sončne Grčije, JB Restavracija bo vrhunsko kulinariko pripeljala na ulico, Žmoht se bo s svojo ponudbo ulične hrane in sezonskimi meniji ob petkih preselil iz Most v središče mesta, lendavski Langoš Atelier pa za inovativne interpretacije prekmurskih langošev. Pronto! Focacceria pa bo neučakane želodčke razveseljevala s sočnimi italijanskimi sendviči," so zapisali na uradni strani Odprte kuhne. Dodali so, da se jim bodo skozi sezono postopoma pridružili še dodatni ponudniki.
Odprta kuhna poteka vsak petek od pomladi do jeseni na različnih lokacijah po Sloveniji (npr. Ptuj, Nova Gorica, Slovenj Gradec, Izola in Novo mesto) - najbolj znana in priljubljena je ljubljanska izvedba na Pogačarjevem trgu. V primeru slabega vremena je odpovedana.
Obiskovalci lahko na tržnici poskusijo raznovrstne jedi, od tradicionalnih slovenskih specialitet do mednarodne kuhinje. Odprta kuhna pomembno prispeva k promociji slovenske kulinarike, saj omogoča, da domačini in turisti okušajo avtentične okuse v sproščenem vzdušju.