L. PA. | 3. 7. 2024, 11:02

Slasten poletni tiramisu: namesto kave uporabite ...

TikTok/cocktails

Sladica, ki jo obožujemo, v posebni poletni preobleki!

V poletni vročini se težka in pretirano sladka hrana običajno ne prileže, sladicam so tako bolj naklonjeni jesenski in zimski meseci, a slastni lahki italijanski poslastici tiramisu, zlasti če je postrežena dovolj hladna, se tudi v najbolj vročih dneh ne moremo upreti.

Klasičen tiramisu seveda vsebuje kavo, toda na spletu je mogoče najti sodobno različico, še primernejšo za razigrane poletne dni. Namesto kave je namreč ena od sestavin tega tiramisuja priljubljena grenčica aperol, sicer zaslužna za enega najbolj priljubljenih koktajlov na svetu aperol spritz.

Morda vas zanima tudi:

Za pripravo aperol tiramisuja boste potrebovali 45 dag sira mascarpone, 100 g sladkorja, štiri jajca, 60 g polnomastne smetane, pomarančno kremo oziroma skuto, aperol in baby piškote.

@cocktails If you're a fan of Aperol, you're going to LOVE this Aperol Tiramisu!🍊 It's light, refreshing and full of creamy mascarpone, orange curd and lady fingers soaked in Aperol😍 It's a must-try dessert for summer!🧡 #aperoltiramisu #aperol #tiramisu #summerdesserts #aperoldesserts #boozy #boozydesserts #dessertrecipes #tiramisurecipes #orange #orangecurd #ladyfingers #mascarponeIngredients ♬ Aesthetic - Audiolist Productions

Način priprave: v skledi zmešajte sir mascarpone, sladkor, štiri rumenjake in polnomastno smetano. Dodajte približno 100 gramov pomarančne kreme. V ločeni posodi zmešajte 120 ml aperola in 60 ml vode.

Baby piškote namočite v mešanico aperola in vode ter z njimi obložite dno pekača. Prekrijte s kremno mešanico, ki ste jo pripravili najprej, in postopek še enkrat ponovite.

Sladico za pet ur postavite v hladilnik, ko je pripravljena za serviranje, pa jo po vrhu ponovno namažite s pomarančno kremo, lahko dodate tudi rezine pomaranče.

Te izvrstne sladice bo hitro zmanjkalo!

Te izvrstne sladice bo hitro zmanjkalo!

TikTok/cocktails

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac