Ž.A. | 7. 6. 2023, 11:25 | Promocijska objava
Popolna jed za poletne večere: ste že poizkusili paradižnike v omaki?
Večeri se daljšajo in postajajo vse toplejši. Popolno, da pripravite vrtno zabavo in goste navdušite s paradižniki v omaki.
Polonca Rahmanovič - Pola vam na srce polaga, da zaprete oči in počakate, da pred vas postavi nekaj slastnega.
"No, obljubljam vam, da vas bo že vonj navdušil, kaj šele okus. Poneslo vas bo nekam daleč v tople poletne večere, kjer, roko na srce, ni boljšega kot dober paradižnik, ki se meša z vonjem bazilike in česna, zraven pa seveda zelo paše kozarček dobrega vina," opisuje Polonca.
PARADIŽNIKI V OMAKI
Za lažjo pripravo si oglejte in sledite spodnjemu videoposnetku:
Sestavine:
- 300 g LUŠTeka (mešanice češnjevih paradižnikov)
- 40 g masla
- 3 stroke česna
- šopek sveže bazilike
- 200 g smetane za kuhanje
- 200 g moccarele
- 1 žlica naribanega parmezana
- po potrebi sol
- popečen bel kruh za pomakanje
Postopek:
Paradižnik operemo in osušimo. Na maslu na rahlo popražimo česen in nekaj sveže bazilike. Dodamo cele paradižnike in pustimo 10 minut. Vsake toliko časa posodo rahlo potresemo, da se paradižniki nežno zapečejo z vseh strani.
Paradižnike prelijemo s smetano in dodamo natrgano moccarelo ter potresemo s parmezanom. Po potrebi solimo.
Kuhamo na majhnem ognju, da tekočina izhlapi, sir pa se lepo počasi stopi. Odstavimo iz ognja in potresemo s preostankom bazilike.
Pustimo, da se rahlo ohladi in kar s posodo postavimo na mizo in pomakamo s pečenim kruhom.
Polonca še svetuje: "Meni je kombinacija popečenega kruha najboljša, vsekakor pa lahko zraven naredite široke rezance ali vam ljube testenine."
Naj se kuhanje začne! Vse skupaj bo še slastnejše, če pri tem uporabite svež paradižnik LUŠT, ki je pridelan v Sloveniji.