Zažgane posode vam ni treba zavreči, obstaja preprost način, da jo očistite – in to brez napora.
Ne zavrzite starih ponev in loncev, ki so zažgani. Obstaja način, da jih očistite in ponovno uporabite.
Potrebujete sestavine, ki jih že imate v kuhinji
Zažgana dna loncev in ponev, za katera menite, da jih je nemogoče očistiti, lahko preprosto zdrgnete s samo nekaj sestavinami, ki jih imate v kuhinji. Za to potrebujete sodo bikarbono, kuhinjsko sol, kis, detergent za pomivanje posode in papirnate brisače.
Kako očistiti zažgano ponev?
Zažgano dno posode ali lonca očistite tako, da na dno posujete in ga prekrijte s soljo in sodo bikarbono, nato pa dodate tekoči detergent za pomivanje posode. V posodo ali lonec ne nalijte vode. Dobro zdrgnite s krtačo, nato pa dno prekrijte z dvema ali tremi kosi papirnatih brisač. Po vrhu prelijte s kisom, poroča Naj žena.
Pustite stati od 10 do 15 minut in odstranite brisačo. Nato samo dvignite papirnate brisače in vse se bo odlepilo: skupaj z brisačo boste odstranili večino zažganih ostankov hrane, ki se bodo prijeli na papir. Nato še enkrat zdrgnite spodnji del s čistilom in krtačo in lonec bo zasijal kot nov.