Lokal je bil sicer zadnjih nekaj mesecev zaprt, a z razlogom: pripravljali so se na novo poglavje v svoji zgodbi.
Sredi soseske Prule je že od šestdesetih let prejšnjega stoletja stal neizstopajoč lokal, kakršnega ima praktično vsako ljubljansko naselje: majhen 'pajzl' pač, priljubljen za gledanje tekem, hitre jutranje kave, popoldne in zvečer pa pivo, vino in špricar.
Morda bi se tudi v tej podobi obdržal do danes, morda bi se sčasoma zaprl; kakorkoli, mali bar je zdaj že zdavnaj pozabljen, leta 2012 je lokal namreč prevzela nova ekipa in ga s popolno prenovo preobrazila v priljubljeno ljubljansko alternativno točko, kjer se že več kot desetletje radi zbirajo ljubitelji umetnosti in glasbe. To je legendarni Prulček.
Lokal je bil sicer zadnjih nekaj mesecev zaprt, a z razlogom: pripravljali so se namreč na novo poglavje v svoji zgodbi. V svoje vrste so namreč povabili priznanega chefa po imenu Shin Sato, ki bo v Prulčku prevzel vodenje gostinske ponudbe. Prulček bo tako še razširil svojo vlogo kulturnega središča, zagotavlja ustanovitelj Prulčka Saša Starovojtov.
Morda vas zanima tudi:
- Priljubljen lokal v BTC nepričakovano zaprl svoja vrata
- Še en nov lokal v središču Ljubljane, ponujajo prav posebno kavo
Sato Prulček?
Shin Sato je v pogovoru s Starovojtovim, objavljenim na spletni strani Prulčka, povedal, da vidi preobrazbo Prulčka kot priložnost, da v kulinariko in gostinstvo znova vnesejo strast. "V mnogo krajih je kuhinja postala samo služba, brez ustvarjalnosti in pravega navdušenja. Ampak hrana, tako kot glasba, je umetnost. Tukaj lahko združimo oboje in ustvarimo nekaj novega – prostor, kjer se kulinarika in umetniški izraz prepletata," je dejal.
View this post on Instagram
Ravno zaradi tega razmišljajo celo o novem imenu, ki bi odražalo to preobrazbo. Ena od možnosti je Sato Prulček, saj združuje globoke kulturne korenine Prulčka z ustvarjalnim kulinaričnim pristopom novega Chefa.
Na vprašanje, kakšno ponudbo lahko pričakujejo obiskovalci, pa Sato odgovarja: "Ker smo nekoliko ven iz mestnega središča, moramo ustvariti nekaj, kar ljudi pritegne – doživetje, ki jih bo zadržalo pri nas. Na začetku bomo osredotočeni na večerjo z menijem v slogu Izakaye (majhne, deljene porcije). Ob koncertnih večerih bomo ponujali prigrizke – nekaj lahkega, kar se lahko uživa ob glasbi. Uvedli bomo tudi bistrojsko kosilo in manjši omakase meni – šefov izbor s tremi do štirimi hodi. Za jutranje obiskovalce pa bomo ponudili preproste, a kakovostne zajtrke in malice: sendviče in japonske onigirije – sveže, hitro in idealno za na pot v službo."
Ta hip čakajo še na nekaj opreme, vendar upajo, da bodo vrata ponovno lahko odprli v prihodnjih nekaj tednih.
Novo na Metroplay: Perica Jerković o družinskih trenutkih, delu komika in čisto prvem nastopu