N. V. | 11. 2. 2024, 17:22
Imate radi sladko, a ste na dieti? Poskusite to okusno in zdravo poslastico (recept)
Preizkusite ta recept, ne bo vam žal.
Predstavljamo recept za sočen kolač s korenčkom in ovsenimi kosmiči, ki ga lahko pripravite hitro in povsem preprosto. Ta okusna in hranljiva poslastica bo zadovoljila vašo željo po sladkem, tehtnica pa zaradi nje ne bo pokazala več kilogramov.
View this post on Instagram
Recept
Sestavine:
- 3 jajca
- 100 mililitrov ekstra deviškega oljčnega olja
- 150 gramov naribanega korenja
- 250 gramov ovsenih kosmičev
- 120 gramov rjavega sladkorja
- čajna žlička mletega cimeta
- 15 gramov kvasa
- nekaj rozin
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. V posodi z mešalnikom ali metlico zmešajte tri jajca in rjavi sladkor. Mešajte toliko časa, da jajca podvojijo svojo prostornino. Nato dodajte olje in nariban korenček ter mešajte še naprej. Naslednji korak vključuje dodajanje ovsenih kosmičev, moke, kvasa in cimeta v prahu. Sestavine mešajte, dokler ne dobite homogene mase.
Pekač namastite z oljem in potresite z moko, lahko pa ga obložite s peki papirjem. Testo vlijte v pekač in pazite, da odstranite zračne mehurčke. Preden gre kolač v pečico, nanj položite rozine. Da rozine ne bodo pristale na dnu pekača, jih pred vstavljanjem v maso potresite z malo moke. Kolač pecite približno 30–40 minut na 180 stopinjah Celzija.
Zdrava poslastica
Poslastica vsebuje korenje in ovsene kosmiče, ki veljata za živili, ki zelo blagodejno delujeta na naše zdravje. Korenje je bogato s kalijem, kalcijem, magnezijem, vlakninami, vitaminom C in folno kislino ter ima veliko koncentracijo betakarotena, ki pozitivno vpliva na nohte in lase, saj ima veliko količino antioksidantov in tako preprečuje staranje. Ovseni kosmiči so bogati z železom, vlakninami, kalcijem, magnezijem in cinkom, vsebujejo pa tudi vitamine: B1, B2, D, A in E ter veliko koncentracijo šestih od osmih esencialnih aminokislin.
Pa dober tek!
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc