Ž.A. | 24. 5. 2023, 13:54
Recept: Nepričakovana, a nadvse okusna izbira! Kaj, če bi iz paradižnika naredili hrustljav čips?
Ste velik ljubitelj paradnižnika, vendar vam že zmanjkuje idej, kaj narediti z njim? Nam kar ne zmanjka idej in spodnja je še kako hrustljava.
Niste prepričani, ali bi vam bil paradižnikov čips všeč? Zaupajte nam, to bo eden boljših čipsov, kar ste jih jedli.
Polonca Rahmanovič - Pola je prepričana, da vam bo paradižnikov čips po spodnjem receptu všeč. "Ko se vprašamo, kako porabiti paradižnik malo drugače, je čips pravi odgovor. Hrustljav in slasten. Edina slaba lastnost je, da traja kar nekaj časa, da ga naredimo. Paradižnik ima veliko vode in preden voda izhlapi in sadež začne karamelizirati, potrebuje nekaj časa. Ampak, vzemite si čas, ne bo vam žal!" je prepričana Polona.
PARADIŽNIKOV ČIPS
Za lažjo predstavo si oglejte in sledite spodnjemu videoposnetku:
Sestavine:
- 3 velike paradižnike (lahko tudi več, a to je približno za klasičen pladenj v pečici)
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici soli
- česen v prahu (lahko tudi izpustite)
- šopek sesekljanega peteršilja
- 3 velike žlice parmezana
Postopek:
Paradižnik, ki naj bo čim bolj trd, operemo, narežemo na tanke rezine in zložimo na papirnato brisačo. Posolimo in pustimo, da se malo osuši.
Pečico segrejmo na 180 stopinj C, v pekač pa položimo peki papir, ki ga na tanko premažemo z olivnim oljem.
Rezine paradižnika zložimo v pekač in jih po vrhu prav tako premažemo z oljem.
Pekač postavimo v pečico in pečemo od 1 do 2 uri, vsakih 20 minut pa preverimo paradižnik.
Ko je paradižnik že skoraj suh ali bolje rečeno pečen, vsako rezino potresemo z mešanico parmezana, česna v prahu in peteršilja. Pustimo, da se zapeče in rahlo karamelizira.
Čips lahko še nekaj časa pustimo v ugasnjeni in priprti pečici, da se lepo ohladi.
Se vam že cedijo sline? Uživajte v vam najljubši družbi! Popestrite vaša druženja s slastnimi jedmi. Zakaj ne bi pri tem uporabili svežega paradižnika, pridelanega v Sloveniji? Ustvarite najboljše spomine v brezčasnih dnevih letošnje pomladi in se imejte pri tem prav LUŠTno.