Enostavno, hitro, okusno!
Nihče se ne bo mogel upreti tej slastni torti, najbolj pa bodo zagotovo uživali najmlajši. Priprava vam bo vzela zelo malo časa. Poglejte recept:
Sestavine:
- jajce,
- ščepec soli,
- 50 gramov sladkorja,
- 10 gramov vaniljevega sladkorja,
- 20 gramov moke,
- 20 gramov koruznega škroba,
- 500 mililitrov mleka,
- od 50 do 60 gramov masla,
- 300 gramov čokoladnih piškotov,
- 180 gramov mlečne čokolade,
- 90 gramov sladke smetane z od 33 do 36 odstotki mlečne maščobe,
- 90 gramov mletih arašidov.
Priprava:
Krema:
- V posodi zmešajte jajce, ščepec soli, sladkor, vaniljev sladkor, moko in koruzni škrob dokler ne postane zmes svetla in kremasta. Pazite, da ni grudic.
- V zmes postopoma prilijte mleko, medtem ves čas mešajte, da preprečite nastanek grudic.
- Postavite na ogenj in segrevajte na nizki temperaturi, medtem pa neprestano mešajte, dokler se ne zgosti v kremo.
- Ko je krema dovolj gosta, vmešajte maslo, dokler se popolnoma ne stopi in združi s kremo.
Oblikujte torto:
- Čokoladne piškote enakomerno razporedite na dno pekača.
- Na piškotno dno enakomerno nanesite še vročo kremo.
- Na vrh prvega sloja kreme znova naložite čokoladne piškote, nato znova dodajte sloj kreme.
- To ponovite še enkrat (skupaj tri sloji).
Čokoladni preliv z arašidi:
- Mlečno čokolado nasekljajte na majhne koščke in jih dajte v skledo.
- Čez nasekljano čokolado prelijte sladko smetano.
- Nato mešajte, dokler ne dobite gladkega čokoladnega ganacha.
- Dodajte mlete arašide in premešajte.
- Po vrhu kreme prelijte čokoladni preliv z arašidi in ga enakomerno razporedite.
Torto lahko (skoraj) postrežete!
Torto postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje čez noč, da se okusi prepojijo in torta strdi. Potem pa le uživajte v sladkanju z okusno čokoladno-arašidovo torto. Dober tek!
Novo na Metroplay: Anja Ramšak o poroki, ljubezenski zgodbi, vrnitvi v jutranji radijski program in hobijih