N. V. | 6. 8. 2024, 06:00
Torta brez peke – pripravite jo dobesedno v 5 minutah: poslastica je kot nalašč za tople dni (VIDEO)
Enostavno, hitro, okusno!
Nihče se ne bo mogel upreti tej slastni torti, najbolj pa bodo zagotovo uživali najmlajši. Priprava vam bo vzela zelo malo časa. Poglejte recept:
Sestavine:
- jajce,
- ščepec soli,
- 50 gramov sladkorja,
- 10 gramov vaniljevega sladkorja,
- 20 gramov moke,
- 20 gramov koruznega škroba,
- 500 mililitrov mleka,
- od 50 do 60 gramov masla,
- 300 gramov čokoladnih piškotov,
- 180 gramov mlečne čokolade,
- 90 gramov sladke smetane z od 33 do 36 odstotki mlečne maščobe,
- 90 gramov mletih arašidov.
Priprava:
Krema:
- V posodi zmešajte jajce, ščepec soli, sladkor, vaniljev sladkor, moko in koruzni škrob dokler ne postane zmes svetla in kremasta. Pazite, da ni grudic.
- V zmes postopoma prilijte mleko, medtem ves čas mešajte, da preprečite nastanek grudic.
- Postavite na ogenj in segrevajte na nizki temperaturi, medtem pa neprestano mešajte, dokler se ne zgosti v kremo.
- Ko je krema dovolj gosta, vmešajte maslo, dokler se popolnoma ne stopi in združi s kremo.
Oblikujte torto:
- Čokoladne piškote enakomerno razporedite na dno pekača.
- Na piškotno dno enakomerno nanesite še vročo kremo.
- Na vrh prvega sloja kreme znova naložite čokoladne piškote, nato znova dodajte sloj kreme.
- To ponovite še enkrat (skupaj tri sloji).
Čokoladni preliv z arašidi:
- Mlečno čokolado nasekljajte na majhne koščke in jih dajte v skledo.
- Čez nasekljano čokolado prelijte sladko smetano.
- Nato mešajte, dokler ne dobite gladkega čokoladnega ganacha.
- Dodajte mlete arašide in premešajte.
- Po vrhu kreme prelijte čokoladni preliv z arašidi in ga enakomerno razporedite.
Torto lahko (skoraj) postrežete!
Torto postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje čez noč, da se okusi prepojijo in torta strdi. Potem pa le uživajte v sladkanju z okusno čokoladno-arašidovo torto. Dober tek!
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc