Uredništvo | 28. 4. 2024, 09:00

Priljubljen hrvaški sladoled po novem tudi pri nas (ste ga že poskusili?)

PR material

Na slovenske trgovske police prihajajo štirje najbolj znani okusi.

Naravni butični sladoled Croccantino je najprej navdušil Hrvate, zdaj pa je prišel še k nam. Gre za enega prvih butičnih in naravnih sladoledov na Hrvaškem, ki se precej razlikuje od industrijskega, saj je izdelan ročno in v manjših serijah.

Sladoled je pred desetimi leti nastal na Pelješcu, odlikujejo pa ga hladnost, kremasta tekstura, bogati okusi in skrbna izbira kakovostnih sestavin, kot so sveže sadje, zelišča in polnomastno mleko. Snovalca Croccantina Marija Antunović in Ivan Borac sta se zaljubila v izviren okus italijanskega 'gelata', ki ga do takrat nista imela priložnosti poskusiti nikjer na Hrvaškem.

"Prav takšnega sva želela prinesti na naš otok. Po nekaj mesecih neprespanih noči sva zagnala proizvodnjo najinega lastnega sladoleda in danes je kamnita hiška na Pelješcu dom našega sladoleda Croccantino," pravi Marija Antunović.

Marija Antunović in Ivan Borac, izdelovalca Croccantina.

Marija Antunović in Ivan Borac, izdelovalca Croccantina.

PR Material

Širitev v Slovenijo ni bila naključje

"Vodilo, ki naju spremlja vsa ta leta in na katerem gradiva celotno zgodbo, temelji na besedah italijanskega tehnologa za 'gelato': Začetek varčevanja pri kakovosti surovin za izdelavo sladoleda predstavlja začetek konca sladoledarne. Čeprav sva bila šele na začetku, sva tvegala in vlagala denar, ki sva ga šele morala zaslužiti. Zavestno sva izbrala težjo pot in se brezkompromisno odločila trgu ponuditi ročno izdelan sladoled najvišje kakovosti," pravi Ivan Borac.

Morda vas zanima tudi:

"Odločila sva se zaupati svojemu instinktu in z vsem bitjem braniti najin način dela in vrednote, ki jih želiva dati  kupcem. Verjela sva, da mora ves ta trud, delo in energija, ki jo vlagava, prinesti dobre rezultate in privabiti ljudi, ki znajo prepoznati kakovost. Najin cilj je bil vrniti okuse in pozabljene čare pravega sladoleda, kar nama je uspelo prav z butičnim pristopom k proizvodnji. Danes lahko s ponosom povem, da nama je to tudi uspelo."

Sladoledi Croccantino so na voljo v trgovinah Interspar v vseh večjih mestih po Sloveniji.

Sladoledi Croccantino so na voljo v trgovinah Interspar v vseh večjih mestih po Sloveniji.

PR Material

Odločitev za širjenje v Slovenijo ni bila naključna, saj Slovenci predstavljajo kar tretjino turistov na otoku Pelješcu. Na slovenske trgovske police sta tako poslala štiri najbolj znane okuse Croccantina: izvirni Croccantino – kremni sladoled s slano karamelo in koščki krokanta iz mandljev, Cheesecake & gozdni sadeži – kremni sladoled s kremnim sirom z noto limone, domačo omako iz gozdnih sadežev in hrustljavim brezglutenskim drobljencem, Jagoda – sorbet s kar 55 % pravih jagod z veganskim certifikatom ter Amaretti – kremni sladoled s tradicionalnimi piškoti "amaretti" in mandlji.

Sladoledi so na voljo v trgovinah Interspar v vseh večjih mestih po Sloveniji, v prihodnosti pa Marija in Ivan vidita sladoled Croccantino v čim več domovih po vsem svetu.

"Želiva, da Croccantino postane del življenja ljudi, sinonim za užitek v hipu, ne glede na to, kje so. Pri vsem tem sva se odločila iti korak za korakom, uživati v ustvarjanju in izvirnih družinskih vrednotah. Nisva obremenjena s hitrim doseganjem cilja, ampak naju vodi življenjska in poslovna intuicija. In verjamem, da naju bo po malem vse pogosteje vodila tudi zunaj meja Hrvaške," zaključuje Marija Antunović.

Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc