R.S. | 2. 7. 2024, 15:59

Turist navdušen nad slovensko gostilno, o kateri govori v samih presežnikih (FOTO)

Uredništvo

"Zagotovo vas ne bo razočarala," je zapisal. 

Tujci niso navdušeni samo nad lepotami Slovenije, temveč tudi nad našo kulinariko. To dokazuje tudi članek hrvaškega novinarja Vedrana Jurića, ki je za Punkufer.hr pisal o gostilni Stari pisker. Jurić je v članku z naslovom "Dobra izbira za izlet: restavracija v državi s poštenimi cenami in odlično izbiro mesa, ki bi ga bilo škoda spregledati" pisal o pozitivni izkušnji v mestu grofov. 

Kaj ga je prepričalo in kaj ga ni? 

Gostilna v središču Celja slovi po vrhunskih mesnih jedeh. Hrvaški novinar je v njej s prijateljem naročil gurmanski burger. "Naročila sva isto stvar - picanha steak sendvič, to je burger, ki ima v notranjosti rezine steaka, gorčico in rukolo, ocvrte čebulne obročke, hrenovo majonezo in omako chimichurry. Temu sva dodala še krompirček in pol litra točenega piva," je zapisal. 

Uredništvo

Hrana in pijača sta prišli hitro - v 10 minutah. Hitrost je Jurić pohvalil, nato pa opisal izkušnjo s hrano. "Steak je bil srednje pečen, lager, ki je pravzaprav izdelek te restavracije, pa se je odlično ujemal z njim." Kritičen je bil do krompirčka. "Kar bi lahko bilo boljše, je krompirček, saj dobite najbolj običajen 'zamrznjen' krompirček."

Komentiral je tudi ceno hrane. "Cena je glede na druge ponudbe več kot poštena (glede na to, kaj dobite). Vsak burger je stal 14,90 evra, krompirček pa še 2,5 evra. Če k temu dodate še dve pivi, vsako za štiri evre, pridete do zneska, ki je nekoliko nižji od 43 evrov. Ni ravno najcenejše, vendar če ste mesojedi, vas Stari Pisker zagotovo ne bo razočaral. Ko boste torej obiskali Celje, vam ne bo treba dvakrat premisliti, kje boste imeli kosilo ali večerjo," je še dodal. 

Uredništvo
Uredništvo
Uredništvo
Uredništvo

Novo na Metroplay: Maja Keuc iskreno o življenju na Švedskem in kaj jo je pripeljalo nazaj