Šolo je obiskal priznani grški chef.
Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor v okviru projekta Erasmus+ nadaljuje gostovanja kuharskih mojstrov iz tujine. Ta teden je z njihovimi dijaki kuhal grški chef Stelios Fanourakis. Tovrstni obiski so po navedbah vodstva šole pomembni za uspešno pripravo dijakov na poklicno pot ter promocijo poklicev v gostinstvu in turizmu. V sklopu delavnic, namenjenih spoznavanju grške kuhinje, so primerjali oljčna olja s Krete in slovenske Istre, so sporočili s šole.
Sodelovanja s priznanimi strokovnjaki po besedah ravnatelja šole Dušana Erjavca prinesejo novo znanje in predstavitve lokalnih tradicij, dijaki pa tako dobijo tudi priložnost, da iz prve roke spoznajo, kaj pomeni delo z priznanimi chefi oziroma delo v kuhinjah najboljših restavracij po svetu. To lahko pomeni tudi nov korak v prizadevanjih za dvig kakovosti gostinske in turistične ponudbe v regiji.
Direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor Mojca Polak je izpostavila pomen sodelovanja med srednjo in višjo šolo. Skupaj z vsemi predstavniki slovenskih šol, ki delujejo na področju turizma, bodo po njenih napovedih ustanovili konzorcij ter podpisali manifest o pomembnosti poklicev v gostinstvu in turizmu, s katerim bi radi krepili zavest in pozitivno podobno tovrstnih poklicev.
Pomen sodelovanja je poudaril tudi direktor Zavoda za turizem Maribor Jure Struc: "V turizmu je podobno kot pri nogometu - dokler je ekipa uigrana in igralci usklajeni, so na vidiku tudi rezultati. Ta zgodba se pri nas začne na srednji šoli za gostinstvo in turizem, nadaljuje na višji šoli in v praksi pri gostincih. Z vključevanjem vrhunskih strokovnjakov, kot je chef Fanourakis, gradimo temelje za razvoj gostinske in turistične industrije v naši regiji."
Naslednji mesec bo Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor ponovno gostila Davida Skoko iz hrvaške Istre, ki je z delavnicami že lani navdušil dijake.