Mehko in okusno: preprost trik za popolno testo kot iz neapeljskih picerij (recept)

1. 12. 2024, 09:00 | N. V.
Deli
Mehko in okusno: preprost trik za popolno testo kot iz neapeljskih picerij (recept) (foto: Profimedia)
Profimedia

Testo ni samo okusno, ampak lahko ostane v hladilniku do sedem dni.

Predstavljajte si testo, ki ni le okusno za hitro poslastico, ampak lahko z majhnim trikom ostane v hladilniku tudi do sedem dni. Trik je le, da ga hranite v vrečki. In ko potrebujete hitro poslastico, kot so žemljice, preste, pica ali krofi, samo odprite vrata hladilnika in vzemite ven toliko testa, kot ga potrebujete. 

Recept za testo:

V skledo nalijte toplo mleko (500 mililitrov), dodajte kvas (42 gramov) in žlico sladkorja ter mešajte, dokler se sestavine ne povežejo. Nato pokrijte in pustite stati 10 minut.

V drugi skledi zmešajte moko (približno en kilogram, lahko malo več), polovico žličke pecilnega praška in žličko soli, nato vlijte olje (50 mililitrov) in jogurt (200 mililitrov) in dodajte dve jajci. Premešajte, dodajte že pripravljeno mešanico s kvasom in zamesite testo.

Testo ni samo okusno, ampak lahko ostane v hladilniku do sedem dni.

Testo ni samo okusno, ampak lahko ostane v hladilniku do sedem dni.

Profimedia

Naoljite, nato pa pokrijte s prozorno folijo in pustite vzhajati približno eno uro. Uporabite ga lahko takoj, lahko pa ga shranite v hladilniku.

Če se odločite za shranjevanje v hladilniku, ga obvezno pospravite v vrečko, ki jo boste zaprli, piše Krstarica. Ko testo vzamete iz hladilnika, ga pustite počivati ​​deset minut na sobni temperaturi, nato pa ga razvaljajte na pomokani površini.

V Ljubljani bodo zgradili nov park: vreden bo kar 2,3 milijona evrov, namenjen pa bo ...

Novo na Metroplay: "Videli smo, da bi umetna inteligenca lahko bila odličen pomočnik!"