Naziv je malce provokativen, a zagotovo poln humorja.
Gre za lokal v jadranskem biseru Splitu, ki je postal pravi hit zaradi svojega imena. To je burekdžinica, ki so jo poimenovali Tri pite materine. Nahaja se ne Putu Plokita, številni ljubitelji bureka pa so ob odtvoritvi izkazali navdušenje nad novim imenom lokala, ki ga je lastnik kombiniral z dobro znano kletvico, je že pred časom poročal portal Index.hr
Zamisel so dobili po nekaj kozarcih hmeljevega napitka
"S tem poslom se ukvarjam več kot 15 let. Ko sem končno sklenil, da odprem svoj lokal in neham delati za druge, je bilo eno od glavnih vprašanj to, kako poimenovati burekdžinico. Nekega večera sem skupaj s prijateljem pil pivo in pelinkovec, tako sva prišla do umena U tri pite materine. No, kmalu sva dojela, da je boljša možnost sedanje ime Tri pite materine," je dejal eden od dveh lastnikov.
Dodal je še, da prihajajo ljudje, ki jih je ideja navdušila. Tisti, ki prej niso poskusili njihovih pit in bureka, so prišli zaradi imena, zdaj pa se vračajo zaradi kakovosti. "Tako so naše pite postale malica nekoč naključno mimoidočih, zdaj pa naših rednih strank," je še povedal. Lastnika sta objekt prevzela nekaj mesecev pred odprtjem, tam se je prej nahajal lokal z drugim imenom, ki je prav tako ponujal bureke, vodil pa ga je stric enega od solastnikov.
View this post on Instagram
"Ljubezen do tega posla izhaja iz družine. Vsemu, kar vem, sta me naučila oče in stric. Vrsto let sem delal za druge, preden sem odkupil ta prostor, sem nekaj časa delal v Ameriki. Poleg tega, da smo malce spremenili interier in naziv, imamo isto ponudbo. Spremenili smo tudi obliko bureka, tako da imamo večjo gramažo, da bi sledili rastu cen," je še povedal novinarjem.
Izdelki hitro poidejo
Trgovka, ki dela v lokalu, je dejala, da imajo vsak dan več dela ter da jim pogosto zmanjka izdelkov prav zaradi velikega povpraševanja. Dodala pa je, da za celotno zgodbo stojijo pridne roke, ki vitrino hitro napolnijo s svežimi bureki in toplimi pitami. Pravi, da poleg mesnega bureka in pite s sirom ljudje pogosto kupujejo pite iz bučk. Te ponujajo samo v sezoni, sicer je na voljo pita s porom.
Zadovoljni so bili tudi kupci, ki so pohvalili pite. No, vedno se najdejo tudi taki, ki so našli kakšno napako. "Burek je za moj okus drag in suh, zato pa sem prihajam po krompirjevo in sirovo pito, zame in za soprogo. Tukaj sta najboljši v mestu," je še dodal. Druga sogovornica pa je dejala: "Burek je najboljši, ni masten, hkrati pa je sočen in testo je hrustljavo. Ni mi všeč, ko je papirnata vrečka čisto mastna, takoj vem, da bo okus maščobe prevladal."
View this post on Instagram
Očitno gre za lokal, ki je v kratkem času pritegnil veliko strank - pri tem je zagotovo vsaj delno "zadolženo" ime, ki odraža veliko mero smisla za humor. In zdi se, da nam tega v sodobnem času malce primanjkuje, zato je vsaka nova tovrstna iniciativa lepo sprejeta. Če se boste torej v pomladnih ali poletnih mesecih kaj mudili v Splitu, le poskusite to dobroto, ki hitro nasiti, hkrati pa je cenovno dostopna (skoraj) vsakemu žepu.
Novo na Metroplay: Perica Jerković o družinskih trenutkih, delu komika in čisto prvem nastopu