20. 7. 2022, 10:42 | Vir: Cosmopolitan

Tudi vi TO zelo priljubljeno sestavino dodajate jajcem? Tega nikar ne počnite!

Profimedia

Strokovnjaki pravijo, da tale sestavina nikakor ne sodi v ponev. Se strinjate?

Vsekakor so jajca zelo hranilno in priročno živilo, povrhu vsega pa se še hitro in enostavno pripravijo. Nedvomno gre za eno tistih jedi, ki se jo marsikdo izmed nas najprej nauči pripraviti. Obstaja pa ena sestavina, ki jo veliko ljudi dodaja umešanim jajcem, a po mnenju strokovnjaka ni dobrodošla v ponvi.

Kakovostna jajca pravzaprav ne potrebujejo prav veliko dodatnih sestavin.

Profimedia

Imate navado umešanim jajcem dodati malce mleka ali smetane, da bi bila ta bolj kremasta in okusnejša? Če to počnete, takoj prenehajte. Mleko jih ne bo naredilo bolj kremaste.

Po besedah Robbyja Melvina, vodje testne kuhinje za revijo Southern Living, bo mleko v jajcih povzročilo le eno, in sicer prekrilo okus in jih naredilo gumijaste. Po njegovem mnenju je vse, kar potrebujete za zares kremasta umešana jajca maslo.

Maslo razpustite v ponvi na srednji temperaturi, dokler ne dobi zlate barve (vendar ne rjave). Nato dodajte stepena jajca in jih pecite, dokler ne zakrknejo – brez mešanja. Le občasno potegnite z lopatko po dnu ponve ali potisnite rob. Gotova so, ko so že zakrknila, a so še vedno kremasta in se lesketajo.

Še nekaj namigov

Jajca vedno razžvrkljajte v posebni posodi, ne v ponvi. Pecite jih počasi, na srednje nizki temperaturi, sicer bodo zagotovo preveč pečena in suha. Ponev s štedilnika odstranite, preden so jajca povsem pečena, saj se pečenje nadaljuje tudi, ko ponev že enkrat odstranite.

Na koncu jajca še posolite in začinite po okusu, dodajte zelišča ali po želji nariban sir. Pa dober tek!

Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču