15. 3. 2024, 08:33 | Vir: STA

Začenja se spomladanski teden restavracij! Kje bodo lahko naše brbončice uživale tokrat?

Bobo

Tema je Original, ne kopija!

Začenja se spomladanski teden restavracij, na katerem bo sodelovalo 111 slovenskih restavracij, od tega tri z Michelinovo zvezdico. S tokratno temo Original, ne kopija! organizatorji izpostavljajo drugačnost, posebnost in izvirnost restavracij. Ponudbo bo mogoče okušati do 24. marca.

Sodelujoče restavracije se bodo predstavile s posebnimi meniji po ceni 24 evrov za restavracije z oceno enega srčka. Bolje ocenjene restavracije lahko po pojasnilih organizatorjev poleg navedene cene uveljavljajo tudi doplačilo za kakovost. V primeru, da imajo dva srčka, je doplačilo dva evra, za tri in štiri srčke pa šest evrov.

Med sodelujočimi restavracijami letošnjega spomladanskega tedna restavracij so tudi tri restavracije z Michelinovo zvezdico, in sicer Grič, Strelec in Hiša Linhart. Rezervacije so možne prek spletnih strani projekta, vendar so mize pri nekaterih ponudnikih že zasedene.

Profimedia

"Poudarek tedna restavracij v letu 2024 je izvirnost. Izbiramo restavracije, ki izstopajo, ki so posebne in drugačne, ki so zaradi tega boljše od povprečja. Na teden restavracij namreč ne gremo mimojede, zaradi lakote, na dnevno malico, zato, ker nam je dolgčas. Na teden restavracij gremo zaradi doživetja, ki je posebno ravno v tem, ker ni povsod enako," je ob predstavitvi letošnjega spomladanskega tedna restavracij dejal njegov selektor Uroš Mencinger.

Tudi tokrat se tednu restavracij pridružuje ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s slovenskimi rejci in predelovalci mesa, ki se predstavljajo s promocijsko kampanjo izbrana kakovost - Slovenija. Kot so pojasnili, si s skupno promocijo prizadevajo spodbuditi večjo uporabo lokalnih sestavin v slovenskih gostilnah in restavracijah.

Novo na Metroplay: Duo Arbadakarba o novi avtorski pesmi, vsestranskem ustvarjanju in trenutkih z družino