Poznamo trik, s katerim boste pripravili popolno zeljno solato.
Sveže zelje se odlično poda k mesnim jedem in je zelo zdravo. Toda njegova priprava je včasih zamudna, saj ga je treba naribati in sesekljati. Če zelje sesekljamo na premajhne koščke, se lahko spremeni v kašo – če ga pregrobo sesekljamo, se ne bo navzelo začimb in je nerodno za uživanje.
Poleg tega, da zelje sesekljamo na primerne koščke, je skrivnost dobre zeljne solate v tem, da sesekljano ali naribano zelje dlje časa pustite stati začinjeno z oljem in kisom, sol pa morate dodati šele na koncu, tik pred zaužitjem. Poglejte recept in nasvete za pripravo:
Sestavine:
- glava zelja
- sol
- olje
- kis
Priprava:
Zelje naribajte ali drobno sesekljajte in začinite z oljem in kisom. Dobro premešajte in pustite stati dlje časa. Kis pomaga zmehčati trdo zelje in zmanjšati grenkobo, ki jo lahko zelje vsebuje. Kislina iz kisa razgradi vlaknine v zelju, kar povzroči, da postane bolj mehko in prijetno za uživanje. Poleg tega namakanje zelja v olju in kisu omogoča, da se okusi enakomerno porazdelijo in vpijejo v zelje. To zagotavlja bolj bogat in poln okus solate.
Pri pripravi zeljne solate je še pomembno, da sol dodamo na koncu, saj če jo dodamo pred oljem in kisom, bo padla na dno in bo solata neenakomerno začinjena, poroča Krstarica.
Pa dober tek!
Novo na Metroplay: "Videli smo, da bi umetna inteligenca lahko bila odličen pomočnik!"