E. Č. | 19. 7. 2024, 09:31
Je to najdražja restavracija v Sredozemlju? Naročili dve kokakoli in prejeli račun za … 152 evrov!
Simpatična restavracija v idličnem okolju ob nebeško modrem morju. Toda naj nas to, kar vidite, ne zavede. Gre tudi za prostor, kjer vam bodo iz denarnice pobrali vse, kar imate. Spoznajte najdražjo restavracijo v Sredozemlju.
Ni nora gora, nor je tisti, ki gre na goro. In nekaj podobnega bi lahko rekli tudi za vse to, kar se dogaja v poletni turistični sezoni. Ni nor tisti, ki je absurdno navil cene v nebo, nor je tisti, ki jih je pripravljen plačati. Ljudje so poleti v turističnih letoviščih seveda pripravljeni plačevati velike zneske za gostinske storitve iz - jasno - več razlogov. Turistična sezona prinaša povečano povpraševanje, kar dvigne cene zaradi omejene razpoložljivosti vrhunskih restavracij in barov. Obiskovalci prav tako iščejo edinstvena doživetja in užitke, ki jih ponujajo lokalne kulinarične specialitete in pijače, kar pripomore k občutku razkošja in sprostitve. Poleg tega so turisti pogosto pripravljeni razvajati sebe in svoje bližnje, kar poveča njihovo pripravljenost plačati več za vrhunske storitve in nepozabne gastronomske izkušnje. No, ali pa tudi za porcijo pomfrija in mlačno pivo oziroma razmajano posteljo v smrdljivem apartmaju iz "srednjega veka".
Poleti se odda in proda praktično vse, kar je na trgu, slednji pa prenese ogromno. Tudi restavracijo na Mikonosu, otoku v Grčiji, katere lastnik se je zavestno odločil, da bo molzel svoje obiskovalce in jim za svoje usluge in storitve zaračunaval bizarne zneske. Dimitrios Kalamaras je lastnik restavracije DK Oyster, ki se jo je že zdavnaj prijel vzdevek najdražje restavracije v Sredozemlju. Z razlogom. Od leta 2016 dalje je DK Oyster poznan kot gostinski lokal, iz katerega so nič hudega sluteči obiskovalci odhajali praznih žepov.
Ameriški vojak je pred časom razkril, da je za 6 vrčkov piva plačal neverjetnih 150 evrov, za šest porcij kalamarov pa celo 591 evrov! Dva kozarca proseka? 136 evrov! Zrezek iz japonske govedine? 920 evrov! In tako dalje in tako naprej. Ob tem pa številne zgodbe zgroženih turistov. Turistka je na spletni strani Tripadviser zapisala, da je naročila dve kokakoli, za kateri bi morala plačati kar 152 evrov! "V ceniku je bilo zapisano, da steklenička kokakole stane 14 evrov, kljub temu so zanjo zahtevali 76 evrov! Ko sem poudarila, da v ceniku piše 14 evrov, sem dobila zaničljiv odgovor: 'Ne danes!'." Na točilnem pultu je pustila 30 evrov in odšla, toda natakar jo je zagrabil za roko in začel vleči. "Morali bi zapreti lokal, lastnika pa strpati v zapor. Prevara in pol!" je dodala ogorčeno.
View this post on Instagram
Takšnih in drugačnih zgodb iz lokala DK Oyster je ogromno, a Dimitrios Kalamaras stvarem še naprej streže po svoje. Ne gane ga nič - ne slabe ocene na spletnih straneh (kritike je že večkrat označil za vplivneže, ki so jezni, ker jim ni ponudil brezplačne storitve) ne izrečene kazni zaradi nepravilnosti pri vodenju restavracije. Zakaj, je jasno. Vsako leto se najde nešteto naivnežev, ki v njegovem lokalu pustijo pravo premoženje. On pa se po morju prevaža v luksuzni jahti! Če vas bo torej pot zanesla na Mikonos, previdno - DK Oyster je restavracija, ki se ji velja izogniti v velikem loku.
View this post on Instagram
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc