Ma.Po. | 23. 9. 2024, 07:00

Američanka navdušena nad nepozabno kulinarično izkušnjo v Sloveniji: "To morate poskusiti!"

Bobo/Profimedia/fotomontaža

"Končno sem prispela v Slovenijo in rada bi vam povedala o tem biseru," je navdušeno zapisala.

"Udeležila sem se ogleda mlina na slovenski domačiji, ki je približno pol ure od drugega največjega slovenskega mesta Maribora," je v popotniški skupini na Facebooku svoj zapis začela Američanka Rebecca, ki je poleti obiskala Slovenijo. 

Bučno olje - slovensko zlato

"Ne morem dovolj pohvaliti te izkušnje, to morate poskusiti," je vzhičeno nadaljevala turistka in ob tem razkrila, da se je udeležila vodenega ogleda kmetije in Oljarne Kocbek. Ker Američanka o bučnem olju predhodno ni vedela prav veliko, jo je vse, kar je med izčrpno in zanimivo predstavitvijo izvedela o njem, zares očaralo. 

Facebook/Slovenia Travel Forum

Obiskovalcem so v oljarni pokazali postopek pridelave bučnega olja, kar se je Rebecci zdelo vrhunsko."Vse se je odvijalo v čudovitem podeželskem okolju, ki ponuja resnično idilično ozadje za odkrivanje tradicionalnih metod predelave bučnih semen v vrhunsko olje,"  je s popotniki v skupini delila svoje izjemno turistično doživetje v Sloveniji.

kocbek.si

Vse se začne z bučo: slastne degustacije 

Ogled oljarne v osrčju Slovenskih goric, v kateri za kakovostno bučno olje skrbi že tretja generacija družine Kocbek, se je zaključil z degustacijo njihovega slavnega bučnega olja.

"Imeli smo priložnost poskusiti več različnih vrst bučnega olja, kot tudi druge lokalne specialitete, ki so presegle moja pričakovanja," je nadvse zadovoljno povedala turistka."Za obisk je potrebna rezervacija, vendar vam zagotavljam, da je vsak trenutek vreden tega," je zagotovila Rebecca.

Facebook/Slovenia Travel Forum

"To je nepozabna izkušnja, ki bo vaše potovanje obogatila s pristnimi okusi in edinstvenim vpogledom v slovensko kulinarično dediščino," je vzhičeno sklenila in dodala nekaj fotografij, da bi še bolj v živo pričarala izjemno turistično izkušnjo, ki jo je doživela pri nas.

Zgodovina oljarne Kocbek

Alojz Kocbek se je z mlinarstvom in oljarstvom začel ukvarjati leta 1929, njegovi začetki pa so zrasli v družinski posel, ki je danes prepoznan po izdelkih najvišje kakovosti.

Znanje in izkušnje sta Alojz in njegova žena Antonija prenesel na sina Antona, ta na svojega potomca Gorazda. Slednji je kot tretja generacija bučno olje le še oplemenitil in ga popeljal v svet. Njihovo bučno olje bogati najbolj prestižne jedi za gurmane od Dubaja prek Japonske do ZDA.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KOCBEK ® (@kocbek.since1929)

Bučno olje je lahko dodatek raznim jedem in solatam, uporablja pa se tudi za pripravljanje toplih jedi, ki jim pričara poseben poudarek ali kanček drugačnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KOCBEK ® (@kocbek.since1929)

Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc